Fernandes látszatintézkedésnek tartja a dupla pontokat - F1VILÁG.HU

Fernandes látszatintézkedésnek tartja a dupla pontokat

HIRDETÉS

Látszatintézkedésnek tartja az évadzárón történő dupla pontosztást a Caterham Forma-1-es alakulatának tulajdonosa, Tony Fernandes.


Látszatintézkedésnek tartja az évadzárón történő dupla pontosztást a Caterham Forma-1-es alakulatának tulajdonosa, Tony Fernandes.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) tavaly év végén jelentette be, hogy az izgalmak fokozása érdekében 2014-ben a szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban dupla annyi pontot kapnak majd a versenyzők, mint a többi futamon.

Tony Fernandes szerint a Forma-1 rossz irányba indult el, ezen pedig mihamarabb változtatni kell. A szakember szerint ahelyett, hogy mesterkélt módon akarnák növelni az izgalmakat, inkább olyan szabályokat kellene alkotni, melyek valóban érdekesebbé teszik a versenyzést.

„Az, hogy dupla annyi pontot osztanak, csak egy látszatintézkedés” – mondta Fernandes.

„Sokkal jobb lett volna, ha a valós problémákat oldják meg és jóval kompaktabbá teszik a versenyzést, lehetőséget adva ezzel az olyan csapatok felemelkedésére, mint a Sauber, a Lotus, vagy a Force India.”

„Ez az, amit az emberek látni akarnak, és ami jelen pillanatban hiányzik a Forma-1-ből. Folyamatosan a motorokra, a KERS-re és az ehhez hasonló dolgokra szánunk időt, de a gazdagok és szegények közti szakadék unalmassá tette a versenyzést.”

Nemcsak a rajongókat, magukat a versenyzőket is megosztják az új szabályok. Sebastian Vettel szerint például egész egyszerűen abszurd, hogy ennyire mesterkélt módon akarják fokozni az izgalmakat a Forma-1-ben, Valtteri Bottas viszont úgy gondolja, akár még jól is elsülhet a dolog.

„Néha jól jöhet az embernek, máskor viszont nem” – mondta a finn.

„Így nagyobb lesz az esély arra, hogy a bajnokság az utolsó futamon dől el, ami a rajongók szempontjából mindenképp izgalmas lehet, szóval nem látom én ezt olyan rossznak.”

Hirdetés

A Ferrari világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, neki jobbára semleges véleménye van az új reguláról.

„Számomra nem igazán számít. Ez a szabály, tetszik, vagy sem, nem fog változni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!