Ferrari: 2021-ben a rendszeres dobogó lehet a célunk - F1VILÁG.HU

Ferrari: 2021-ben a rendszeres dobogó lehet a célunk

HIRDETÉS
2021-ben legfeljebb a rendszeres dobogós eredményeket tűzheti ki célul a Ferrari Forma-1-es csapata – mondja Mattia Binotto, aki szerint a világbajnoki címre nem lesz esélyük jövőre sem.
GP 70MO ANNIVERSARIO  F1/2020 -  DOMENICA 09/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Scuderia nehezen kezdte az idei szezont, a koronavírus-járvány miatt ráadásul a 2021-re tervezett jelentős szabályváltoztatásokat egy évvel elhalasztották. Sőt, komoly mértékben korlátozták az autófejlesztéseket is a következő szezonra, így a maranellóiaknak nehéz lesz előrelépniük.

„Ha reálisan nézzük a helyzetünket, 2021-ben még nem fogunk a világbajnoki címért harcolni. A szabályok nagyon korlátozóak, ezért kevés lehetőség kínálkozik arra, hogy valami egyedivel előálljunk” – mondta a szakember a Sky Italiának.

„Azt gondolom, a célunk az lesz, hogy rendszeresen felálljunk a dobogóra. 2022-ben jön a nagy változás, és a lehetőség arra, hogy újrakeverjük a kártyákat.”

Binotto viszont bizakodóan tekint a jövőbe, szerinte a Ferrari a szabályváltozásokat képes lesz kihasználni.

„Meggyőződésem, hogy ez a csapat még mindig él, és előre fogunk lépni. Eljött az ideje az erős váltásnak, szóval mint januártól elkezdhetünk dolgozni a 2022-es aerodinamikán, az nagyszerű kihívás lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!