Ferrari: 2022-ben nem tudjuk megismételni a Mercedes-dominanciát - F1VILÁG.HU

Ferrari: 2022-ben nem tudjuk megismételni a Mercedes-dominanciát

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke biztos benne, hogy a 2022-es szezonban nem tudják megismételni azt, amit a Mercedes a hibrid-éra kezdetén véghezvitt – elárulta, miért.

Utoljára a 2014-es szezon hozott akkora változásokat a Forma-1 szabályrendszerében, mint a 2022-es év fog. A hibrid-éra kezdete óta a Mercedes verhetetlen a mezőnyben, és minden bizonnyal az idei évben is ők lesznek majd a domináns csapat a száguldó cirkuszban. 

Az idei év a Ferrari számára a 2022-es szezonra történő felkészülésről fog szólni, azonban minden csapat hasonlóan gondolkodik majd, ezért a Ferrarinak bőven lesz dolga: 2020-ban az olaszok csupán a 6. helyet tudták megszerezni a konstruktőrök között. 

Hogy milyen reményekkel vágnak neki majd a 2022-ben kezdődő új érának, arról Binotto egyelőre nem beszélt, azonban abban biztos, hogy nem várható részükről akkora fordulat, mint amit a Mercedes mutatott be 2014-ben

„Nem gondolom, hogy a két helyzetet össze lehetne hasonlítani” – nyilatkozta Binotto. „A Mercedes akkor elég okos volt ahhoz, hogy az erőforrás fejlesztésével sokkal a többiek előtt járt.”

A fejlesztések befagyasztása miatt csak január 1-től kezdhettek dolgozni a 2022-es versenygépen, ami megnehezíti a jelenlegi helyzetüket – árulta el Binotto, aki szerint ez a fő különbség a korábbi szituációhoz képest. 

„Ha van közös dolog, akkor az az, hogy nagy szabályváltozások lesznek. De az időzítés teljesen más” – mondta a szakember. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!