Ferrari: A cél, hogy Schumacher idővel nálunk versenyezzen! - F1VILÁG.HU

Ferrari: A cél, hogy Schumacher idővel nálunk versenyezzen!

HIRDETÉS
2021-ben a Haas színeiben mutatkozhat be a Forma-1-ben Mick Schumacher – a német versenyző 30 évvel édesapja, Michael debütálása után kap lehetőséget a száguldó cirkuszban.
Mick Schumacher, Ferrari, F2004, Hockenheimring, 2019 German Grand Prix,

Schumacher jelenleg élen áll a Forma-2-es sorozat összetett pontversenyében, hétvégén, Bahreinben pedig meg is nyerheti a bajnoki címet.

A Haas csapata végül szerdán jelentette be, Schumacher Nikita Mazepin csapattársaként jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Schumacher 2019-ben lett a Ferrari juniorversenyzője, Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke pedig a szerdai bejelentés után méltatta a német versenyzőt.

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Mick Schumacher jövőre a Haas csapatával bemutatkozik a Forma-1-ben” – mondta Binotto.

„Az amerikai istálló erős és stabil kapcsolatot ápol a Scuderia Ferrarival, Mick pedig tehetséges fiatalként tovább fejlődhet a csapattal, miközben továbbra is a Ferrari versenyzői akadémiájának támogatását élvezheti, akárcsak az elmúlt pár évben.”

„Hosszú távú együttműködése van a Ferrarival, és folyamatosan figyelemmel kísérjük majd a fejlődését úgy versenyzőként, mint emberként.”

„Mick Forma-1-be való megérkezése újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a Ferrari akadémiája milyen hatékonyan működik a fiatal versenyzők fejlődésének elősegítésében, és alig várjuk, hogy lássuk őt az első abu dhabi szabadedzésen, majd december 15-én, a fiatalok tesztjén.”

A Ferrari közleményében kiemelte, céljuk az, hogy Mick Schumacher egy napon a patinás olasz istálló színeiben versenyezzen a Forma-1-ben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!