Ferrari: A folyamatos fejlesztésről fog szólni 2010 - F1VILÁG.HU

Ferrari: A folyamatos fejlesztésről fog szólni 2010

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali tisztában van azzal, hogy bár jól sikerült a felkészülésük, a munka java még hátra van, ugyanis kulcsfontosságú lesz, hogy megfelelő ütemben fejlesszenek, és rukkoljanak elő az újításokkal a szezon során.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali tisztában van azzal, hogy bár jól sikerült a felkészülésük, a munka java még hátra van, ugyanis kulcsfontosságú lesz, hogy megfelelő ütemben fejlesszenek, és rukkoljanak elő az újításokkal a szezon során.

Az olaszok kiválóan teljesítettek a februári teszteken, és sokak szerint ők a legesélyesebbek az idei évben, ám Domenicali mindenkit figyelmeztetett, hogy rengeteg munka vár még rájuk, ugyanis minden azon áll vagy bukik, ki milyen fejlesztésekkel tud előállni az idényben.

“Az élcsapatok között vagyunk, de még nem a legjobbak között” – mondta az olasz szakember a csapat dolgozóinak a Ferrari szezon előtti rendezvényén.

“Ennek ösztönzően kell hatnia, mert folyamatos fejlesztésre van szükségünk, futamról futamra jobbnak kell lennünk, erről fog szólni a 2010-es bajnokság, és természetesen a megbízhatóságról, ami szintén nagyon fontos lesz.”

“Az a tény, hogy mi teljesítettük a legtöbb kilométert a tesztelek, azt bizonyítja, hogy nagyon jó munkát végeztünk, de nem szabad leállni, továbbra is keményen kell összpontosítani. Ismernünk kell az adottságainkat és az erősségeinket.”

“A tesztek során megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, és most tovább kell folytatnunk a kemény munkát, mert csak így érhetünk fel a csúcsra.”

A Ferrari versenymérnöke, Chris Dyer is elégedetten tekintett vissza a felkészülési időszakra, és elmondta: csapata nagyon jól tette, hogy már a nyáron leállította tavalyi autója fejlesztését, és minden erejével az idei modellre koncentrált, ami már a dupla diffúzor köré lett építve.

“Bár a szabályok nem változtak olyan nagymértékben, mint az elmúlt évben, így nem is ezzel, sokkal inkább azzal volt a gond, ami a tavalyi év elején történt a dupla diffúzorokkal” – magyarázta a szakember az Autosportnak.

“Emiatt mindent tiszta lapról kellett kezdenünk, és emiatt nagyon jól döntöttünk, hogy már korán leállítottuk a tavalyi autó fejlesztését, és átcsoportosítottuk erőforrásainkat az idei szezonra. Ez lehetővé tette számunkra, hogy optimalizáljuk a dupla diffúzorban rejlő lehetőségeket, amire nem volt esélyünk korábban, az autó alapfelépítése miatt.”

Hirdetés

A Ferrari egyénként nem készül különösebb újítással a szezonnyitónak helyet adó Bahreini Nagydíjra, azonban Dyer elmondta, hogy versenyről versenyre lesznek új elemek, de a nagyobb javítócsomagra még várni kell.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is megszólalt, aki arra kérte dolgozóit, hogy a legjobb tudásuk szerint dolgozzanak, mert a tavalyi gyenge szereplés után meg kell mutatniuk a világnak, hogy igenis ők a legjobbak.

“Győzni akarunk, és ezért nagyon sok áldozatot hozunk, de ez a szenvedély vezérel minket, hogy megmutassuk, mi vagyunk a világ legjobb csapata” – mondta. “Ahhoz, hogy elérjük célunkat, tisztában kell lennünk azzal, hogy minden tizedmásodperc számít: ezért is kérek mindenkit arra, hogy minden pillanatban a legjobb tudását adja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!