Ferrari: A gyenge időmérő miatt nem nyerhettünk – F1VILÁG.HU

Ferrari: A gyenge időmérő miatt nem nyerhettünk

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapatánál meg vannak győződve arról, csak azért nem tudtak harcba szállni a győzelemért a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, mert Fernando Alonso túlságosan hátulról rajtolt a versenyen.


A Ferrari Forma-1-es csapatánál meg vannak győződve arról, csak azért nem tudtak harcba szállni a győzelemért a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, mert Fernando Alonso túlságosan hátulról rajtolt a versenyen.

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel domináns győzelmet aratott a bajnokság hetedik versenyén, Montrealban – a német a pole-ból rajtolt, és már rögtön a rajt után jelentős előnyt épített ki magának.

A Ferrari világbajnok pilótája, Fernando Alonso csak a hatodik rajtkockát szerezte meg a szombati időmérőn, a spanyol végül másodikként ért célba.

Stefano Domenicali, a maranellói gárda csapatfőnöke úgy véli, teljesen másképp alakult volna a küzdelem az elsőségért, ha Alonso kedvezőbb pozícióból vághat neki a versenynek.

„Úgy hiszem, ha Fernando az első sorban lett volna, ahogy Sebastian, akkor másképp alakult volna a történet” – mondta az olasz szakember.

„Véleményem szerint mindenki azt gondolta, hogy a szuperlágy gumik lesznek azok, melyekkel érdemes versenyezni, de olyan magas volt a hőmérséklet, hogy ennek épp az ellenkezője volt igaz. Ebből tanulni kell, mivel annyira a határon volt a dolog, hogy néhány fok eltérés már különbséget jelentett.”

A Ferrari már régóta tisztában van azzal, jelenleg autójának egykörös tempója a gyengéje, Kanadában pedig ismét bebizonyosodott, továbbra is erre a területre kell fókuszálnia a patinás olasz istállónak.

„Sajnos mondani nagyon könnyű ezt, megtenni viszont annál nehezebb” – mondta Domenicali az AUTOSPORT-nak.

„Láthattuk, hogy a versenyteljesítményünk nagyon-nagyon jó, viszont Sebastian hihetetlen versenyt futott vasárnap – az első helyen probléma nélkül diktálta a saját tempóját. Ha jól alakul az ember időmérője, akkor ilyen helyzetbe kerülhet. Természetesen fontos volna, hogy javítsunk az egykörös teljesítményen, hiszen, ha hátulról rajtolunk, nem tudunk támadni.”

Hirdetés

„Az, hogy másodikok lettünk végül, tényleg a maximum volt, amit elérhettünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!