Ferrari: A jó tempóhoz az kell, hogy tiszta pályán autózzunk - F1VILÁG.HU

Ferrari: A jó tempóhoz az kell, hogy tiszta pályán autózzunk

HIRDETÉS
Sikerült megoldani a Ferrari Forma-1-es csapatának azokat a gumiproblémákat, melyek a Francia Nagydíjon hátráltatták az istállót, Mattia Binotto csapatfőnök azonban elismeri, ahhoz, hogy jó tempót tudjanak autózni a versenyeken, fontos, hogy tiszta legyen előttük a pálya.
GP GRAN BRETAGNA F1/2021 - SABATO 17/07/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrarinak voltak megvillanásai az idei szezonban, hiszen Charles Leclerc Monacóban és Bakuban is rajtelsőséget szerzett, ám számos alkalommal hátráltatták versenyzőit gumiproblémák – a versenyautók ugyanis rendre túlmelegítették az abroncsokat, amikor próbálták tartani a riválisok tempóját.

A Francia Nagydíjon a Ferrari abszolút mélypontra került: egyik versenyzőjük sem szerzett pontot, a Stájer Nagydíjon azonban vissza tudtak vágni, és több pontot gyűjtöttek, mint közvetlen riválisuk, a McLaren.

A Ferrari a legutóbbi, silverstone-i hétvégén is remekül szerepelt: Charles Leclerc a győzelemért harcolhatott, végül pedig a 2. helyen ért célba.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke ugyanakkor rávilágított, a Brit Nagydíjon mutatott remek tempóhoz nagyban hozzájárult az, hogy a monacói pilóta tiszta pályán körözhetett.

„Ha Ausztriát nézzünk, [Lando] Norris fantasztikus versenyt futott és dobogóra állt. De ha kielemezzük a versenytempóját, azt látjuk, hogy az nagyon hasonló volt a miénkhez, mi viszont egyszerűen forgalomban voltunk. És azt gondolom, az a kulcs, hogy valahogy előre kerüljünk már a rajtnál” – magyarázta a szakember.

„Silverstone-ban Charles elöl volt az élen, és a saját tempónkat tudtuk autózni. Ha összehasonlítjuk a két versenyzőnket, akkor láthatjuk, hogy az egyik be volt szorulva, a másik pedig tiszta pályán autózhatott.”

„Amikor Carlos tiszta pályán autózott, ugyanolyan volt a tempója, mint Charles-nak. Továbbra is úgy hiszem, hogy Lewisnak és Maxnak nagyszerű lett volna a tempója az élen. Viszont Franciaország után összeszedtük magunkat, és ez a legfontosabb.”

A Ferrari csapatfőnöke hozzátette, a Paul Ricardon felmerült gumiproblémákra jól reagált a csapat.

„Franciaországban gumiproblémáink voltak, és szerintem a csapat szépen összekapta magát, dolgoztunk az ügyön, és valahogy megértettük ezt a gyengeséget, és próbáltuk is megoldani. Most sorozatban két futamon is jó volt a versenytempónk, ami a gyenge pontunknak számított a szezon elején. Ez is azt mutatja, hogy csapatként fejlődünk, és nagyon örülök ennek, hiszen ez az idény második felére nézve is fontos.”

Hirdetés

„10 verseny után 17-tel több pontunk van, mint tavaly a szezon végén. Csapatként egyértelműen azt mutatjuk, hogy rengeteget fejlődtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!