Friss hírek

Ferrari: A következő szezon már 2022-ről szól!

2021-ben is minden figyelmét a 2022-es fejlesztéseknek szenteli majd a Ferrari Forma-1-es csapata. Mattia Binotto azt mondja, csak akkor lesznek hajlandóak engedni ebből, ha valamiért a vártnál gyengébben alakul a következő idény – amit persze mindenképpen szeretne elkerülni a Scuderia.

A maranellói istálló története egyik leggyengébb szezonját teljesítette idén a Forma-1-ben: csupán a konstruktőri pontverseny 6. helyén zárt úgy, hogy képtelen volt a győzelemre.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, nem engedhetnek meg maguknak még egy olyan idényt, mint az idei, ennek ellenére azonban jövőre már minden figyelmüket a 2022-es fejlesztéseknek szentelik.

„Úgy gondolom, 2022 fontosabb lesz, mint 2021” – mondta a szakember.

„Ez azért van, mert 2022-ben egy új technikai éra veszi kezdetét. És ha már a 2022-es szezon elején leküzdendő hátrányunk lesz, akkor még nehezebb dolgunk lesz a következő idényben.”

„Szóval határozottan azt gondolom, hogy jövőre 2022 lesz a fő prioritás. Ami az autó fejlesztését illeti, ha dolgozunk is a 2021-es autón, az csak azért lesz, mert a helyzet rosszabb, mint vártuk, vagy mert bizonyos aktivitásra szükség lesz a 2021-es autón, hogy tanuljunk, és jobbak legyünk 2022-ben.”

A Ferrari egy vadonatúj erőforrással vág neki a 2021-es idénynek, és az autó hátulján is jelentős mértékben módosít. Binotto azt mondja, bár főleg a 2022-es szezonra fókuszálnak, bíznak azért abban, hogy előre tudnak lépni jövőre.

„Azt gondolom, Ferrariként nem tudunk elfogadni még egy olyan idényt, mint a 2020-as. Szóval valamit jobban kell csinálnunk annál, mint amit most csinálunk.”

„Ha megnézzük, hogy hogyan fejlesztjük az autót, bízom abban, hogy a jövő idény jobb lesz. De soha nem lehet tudni addig, amíg pályára nem gurulunk, és össze nem hasonlítjuk magunkat a többiekkel.”

„Szerintem fontos lesz, hogy ne legyen még egy olyan nehéz idényünk, mint a 2020-as. Szóval a minimum az lenne, hogy jobb pozíciókért harcoljunk.”

Fotó: Pirelli/LAT Images

A Ferrari csapatfőnöke nem kerget illúziókat: pontosan tudja, nagyon kemény munka vár rájuk, hogy ismét régi fényükben tündököljenek.

„Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy hogyan is állunk. A konstruktőri bajnokságban elért 6. helyet alázattal el kell fogadnunk, mert pusztán attól nem leszünk jobbak, hogy mi vagyunk a Ferrari.”

„Attól leszünk jobbak, hogy minden egyes személy jobb munkát végez. És ehhez teljes elköteleződésre és világos ambíciókra lesz szükség. És meggyőződésem, hogy ez megvan a csapatban jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!