Ferrari: A lehető legrosszabbkor jött a biztonsági autó - F1VILÁG.HU

Ferrari: A lehető legrosszabbkor jött a biztonsági autó

Felemás érzésekkel búcsúzott Las Vegastól a Ferrari Forma-1-es csapata, hiszen a rajtelsőséget nem sikerült győzelemre váltania Charles Leclerc-nek, a monacói pilóta azonban méltó ellenfele volt a Red Bulloknak.

Leclerc jó eséllyel pályázott a győzelemre az éjszakai versenyen azt követően, hogy visszaelőzte a rajtnál elé kerülő Max Verstappent, aki ráadásul időbüntetést is kapott az 1-es kanyarban elkövetett szabálytalansága miatt. A 25. körben pályára küldött biztonsági autó azonban a lehető legrosszabbkor jött a Ferrari versenyzőjének, aki végül nem tudta maga mögött tartani holland ellenfelét, sőt, Sergio Perez is megelőzte.

Az utolsó körben azonban Leclerc egy határozott manőverrel bevetődött a mexikói mellé, és megkaparintotta a 2. helyet. Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, csalódottak, hogy nem lett meg a győzelem, a teljesítményükkel viszont elégedettek lehetnek.

„Furcsa érzés számunkra az, hogy megszerezzük a rajtelsőséget, háromszor megelőzzük a Red Bullt, és a 2. helyen végzünk. Nem megszokott” — mondta a francia szakember a vasárnapi versenyt követően. „A biztonsági autó időzítése a lehető legrosszabb forgatókönyvet eredményezte számunkra, négy körrel a kerékcserénk után érkezett — de ez van.”

„Charles remek munkát végzett, de azt gondolom, Carlos [Sainz] is, ha az első edzés eseményeit, illetve az 1-es kanyarban történteket nézzük: visszacsúszott a 20. helyre, és végül a 6. pozícióban ért célba.”

Vasseur kifejtette, a verseny hajrájában nem gondolta azt, hogy Leclerc-nek lesz esélye Perez ellen.

„Egy körrel korábban úgy voltam vele, ‘meg fogjuk próbálni’, de ott volt a hátrányunk a kijelzőmön, és úgy voltam vele, ‘wow, nem, túl messze van, túl messze van’. A következő körben pedig kicsit meglepődtem. Talán kevésbé, mint Checo, de úgy gondoltam, remek manőver volt, és szerintem Charles nagyon motivált volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!