Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ferrari: A maszkviselés lesz a legnehezebb a garázsban!

Szigorú biztonsági intézkedések mellett jövő hétvégén rajtol el a Forma-1 2020-as szezonja – a koronavírus-járvány miatti többhónapos kényszerpihenő után.

Az első európai versenyeken nézők természetesen nem vehetnek részt, a száguldó cirkuszt pedig a lehető legjobban elszeparálják majd a külvilágtól.

Az F1-es paddockban természetesen nagyon odafigyelnek majd a biztonságra: kötelező lesz az arcmaszkok használata és a távolságtartás, a résztvevőket pedig rendszeresen koronavírus-tesztnek vetik alá.

A Forma-1 sportigazgatója, Laurent Mekies az új protokollok nehézségeiről mesélt egy interjúban.

„A legnehezebb dolog – főleg a srácoknak a garázsban – a folyamatos maszkviselés lesz” – mondta a szakember.

„Elkezdtünk már hozzászokni. Mindannyiunk számára része lett a normál életnek. A Ferrarinál kötelező a folyamatos használat a gyárban és az irodában is.”

Nemcsak kötelezően betartandó szabályok lesznek a hétvégéken, hanem a Forma-1 csapatai is saját intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy megelőzzék a járvány esetleges felbukkanását. Saját szervezetükön belül is kisebb csapatokat alakítanak ki, hogy a két versenyautón dolgozó személyzet a lehető legkevésbé keveredjen.

Mekies viszont azt mondja, ha az egyik autóval probléma merül fel, és extra segítségre lesz szükség – például egy baleset, vagy motorcsere okán –, akkor összefognak a csapattagok.

„Nincs ilyen szabály, szóval nem vagy belekényszerítve ebbe a buborékba. Csapatként persze megvan a saját buborékunk, de a mi felelősségünk, hogy csapaton belül még kisebb buborékokat hozzunk létre.”

„Ha nem fogjuk tudni tartani a távolságot, akkor is muszáj lesz maszkot viselni. Meg fogjuk tenni azt, amit meg kell tennünk – a lehető legbiztonságosabb módon. Szóval nem lesz kísértés, vagy ösztönzés a biztonsági intézkedések elhagyására, mert ez lesz a norma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!