Friss hírek

Ferrari: A McLaren idei legyőzése egyértelmű cél

Határozott célja a McLaren legyőzése és a konstruktőri 3. hely megszerzése a Ferrari Forma-1-es csapatának – ezt nyilatkozta a minap Mattia Binotto csapatfőnök.

A Ferrari jelenleg 7,5 pontos hátrányban van ősi riválisával szemben úgy, hogy az idei bajnokságból még 6 verseny van hátra.

A maranellói istállónál már a szezon kezdete óta hangoztatják, valójában a 2022-es autó fejlesztésére fókuszálnak, Binotto azonban a minap egy interjúban arról beszélt, mindent megtesznek idén a 3. hely megszerzéséért, hiszen azzal, hogy célt tűztek ki maguk elé, továbbra is nyomás alatt tudnak dolgozni – ami mindenképpen jó az istálló számára.

„Ez kétségkívül egy olyan cél, amit már kommunikáltunk a csapat felé” – mondta Binotto, amikor a 3. helyért zajló küzdelemről kérdezték. „Azt gondolom, mindenki készen áll erre. Nagyszerű lenne a 3. helyen végezni.”

„És azt gondolom, egy kitűzött céllal dolgozni a szezon végéig fontos dolog, mert ez is egyfajta módja a nyomás alatti munkavégzésnek, és az erre való felkészülésnek. Szóval igen, a célunk, hogy a 3. helyen zárjunk az idei szezonban.”

A bő egy héttel ezelőtti Török Nagydíjon már Charles Leclerc és Carlos Sainz is a Ferrari új hibrid rendszerét használhatta, utóbbi versenyző azonban azt mondja, nehéz számszerűsíteni, mennyit javultak ennek köszönhetően.

„Törökországban láthattuk, hogy gyorsabbak voltunk a McLarennél” – mondta a spanyol. „Szocsiban pedig ők voltak gyorsabbak nálunk. Szóval úgy hiszem, hasonlóan hullámzó lesz a szezon végéig.”

„Ami az új motort illeti, azt gondolom, lehetséges, hogy azokon a pályákon, ahol hátrányban vagyunk, egy kicsit közelebb kerülhetünk hozzájuk, és ahol elöl voltunk, ott talán még jobbak leszünk.”

„Ezt vártuk, amikor előrehoztuk ezt a fejlesztést, és abban bízunk, hogy egy kicsit komolyabbá tehetjük vele ezt a küzdelmet. Törökországban 10 pontot hoztunk rajtuk, ami elég soknak számít. Küzdünk tovább, 6 verseny van még hátra, és bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!