Ferrari: A mi oldalunkon van a lendület a Mercedes elleni csatában - F1VILÁG.HU

Ferrari: A mi oldalunkon van a lendület a Mercedes elleni csatában

Lendületben van a Ferrari, ez pedig nagy segítség lehet az olasz istállónak a bajnoki ezüstéremért folytatott küzdelemben — mondja Fred Vasseur csapatfőnök, aki igencsak elégedett a Las Vegas-i teljesítménnyel.

A Ferrari csapata Charles Leclerc révén a győzelemért csatázhatott a vasárnapi versenyen, végül azonban alulmaradt Max Verstappennel és a Red Bull-lal szemben — Sergio Perez utolsó körben való megelőzésével viszont megszerezték a 2. helyet. A maranellóiak a konstruktőri küzdelemben is jól állnak, mindössze 4 pont a lemaradásuk a Mercedesszel szemben, így a bajnoki ezüstérem sorsa a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon dől majd el.

Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, az elmúlt időszak tendenciáját látva ők tűnnek esélyesebbnek, de persze hiba lenne még bármit is elkiabálni.

„Ha azt nézzük, hogy pár versennyel ezelőtt még 60 pontos lemaradásban voltunk mögöttük, akkor jó úton járunk” — mondta a francia szakember. „Abu Dhabi viszont egy más történet lesz: 4 pont lehet semmi, de lehet rengeteg is.”

„Monzában, Szingapúrban és Mexikóban, illetve ezen a hétvégén is képesek voltunk jó teljesítményt nyújtani — különféle pályákon, különféle időjárási körülmények közepette, eltérő gumikeverékeken, szóval nagy motivációval érkezhetünk meg Abu Dhabiba. A lendület velünk van, meglátjuk majd, mi történik.”

A Ferrari-főnök elismerte, vegyes érzésekkel távoztak Las Vegasból, hiszen Charles Leclerc jó eséllyel pályázott a győzelemre, ám nem volt szerencséje a biztonsági autóval.

„A mi oldalunkról természetesen ez egy furcsa érzés volt. Hiszen megszereztük a pole-t, háromszor megelőztük a Red Bullt a versenyen, és másodikként értünk célba. Ez nem megszokott! De azt gondolom, a biztonsági autó időzítése a lehető legrosszabb forgatókönyvet eredményezte számunkra — négy körrel a bokszkiállásunk után érkezünk. De ez van.”

Vasseur hozzátette, a Ferrarinak sikerült jó munkát végeznie a gumikezelés terén is Las Vegasban — de ez nem először fordult elő idén.

„Más alkalmakkor is ez volt a helyzet. Ha viszont rossz utat választunk a gumikkal, semerre sem tudunk menni. Mindenki számára nehéz ez az évad során — a Red Bullnak talán kicsit kevésbé. Ha megnézzük, ők minden körülmény közepette jól teljesítettek, míg a többi csapat kicsit hullámzóan. Ha például a Mercedest nézzük, ők Brazíliában tényleg sehol sem voltak a gumikezelés terén, ezen a hétvégén viszont tisztességes versenyt futottak.”

„Pályáról pályára, keverékről keverékre változik a helyzet. Most eléggé hűvösen voltak a körülmények az évad többi részéhez képest. A mi gumikezelésünk pedig jó volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!