Ferrari: A motorunk hatalmasat fejlődött - F1VILÁG.HU

Ferrari: A motorunk hatalmasat fejlődött

Hatalmasat lépett előre V6-os erőforrásával a Ferrari Forma-1-es csapata, ám hogy ez mire lesz elég, azt egyelőre még Maranellóban sem tudják – mondja az olasz istálló sportigazgatója, Laurent Mekies.

A Ferrari 2020-ban története egyik leggyengébb szezonját produkálta, főleg azért, mert V6-os motorja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorításai után nem tudta felvenni a versenyt a riválisok technikájával.

A Scuderia a télen gőzerővel dolgozott azon, hogy javuljon, az előszezoni tesztek alapján pedig a motort tekintve sikerült is nagyot lépni előre.

 

„A motor jobb, ez nem kétséges” – mondta Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója. „Nem kell pályára gurulnunk ahhoz, hogy ezt tudjuk, hiszen vannak próbapadok, és tudjuk, hogy a motor hatalmasat fejlődött.”

„Hogy elég lesz-e? Az attól függ, a többiek mennyit fejlődtek időközben. Ezt lehetetlen megbecsülni attól eltekintve, hogy megvan a saját tapasztalatunk az erőforrás-fejlesztésben. Szóval szerintem egy-két versenybe beletelik, mire megfelelően meg tudjuk becsülni, hogy hogy áll mindenki.”

Mekies hozzátette, a teszten látottak alapján nem fognak arról találgatni, hogy hol is állnak jelenleg a mezőnyben.

„Abban a szakaszban tartunk, melyben próbálunk megbizonyosodni arról, hogy minden megvan a pályán, aminek meg kell lennie. Próbálunk nem megzavarodni attól, ami körülöttünk zajlik. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy hozzuk azt, amit a gyárban látunk. Ez igaz a motorra, igaz az aerodinamikára, igaz az autó felfüggesztésére, és a többire.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: A motorunk hatalmasat fejlődött
Alonso száraz versenyt reméli, nem fog feleslegesen kockáztatni
Russell túlerőltette, amiért nagy árat fizetett
Marko Perezt kritizálja a „hülye hiba” miatt
Monacói Nagydíj: A vasárnapi események percről perce

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!