Friss hírek

Ferrari: A politikai játszmákban sem voltunk erősek

GP BRASILE  F1/2019 -  DOMENICA 17/11/2019   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc, Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, 2019-ben a politikai játszmákban sem tudták felvenni a versenyt riválisaikkal, ezért ezen a területen is mindenképpen fejlődést kell elérniük.

Az olasz istálló az elmúlt évben sem tudott a világbajnoki címért harcolni: bár az évad második felében egyre jobban megnehezítette a Mercedes dolgát, a 2019-es szezon is az elszalasztott lehetőségekről szól.

A maranellóiakat ráadásul pazar motorteljesítményük miatt az a vád érte, hogy trükköznek a szabályokkal, Binotto pedig azt mondja, az ezzel kapcsolatos politikai játszmában sem voltak a topon.

„A Forma-1 nemcsak technikai és sportszakmai kihívást jelent, hanem politikait is” – mondta a szakember.

„És ez a tavalyi szezon során az egyik gyengeségünknek mutatkozott. Nem vagyunk túl jók a politikai vitákban. A többiek jobbak voltak. Arra használták a médiát, hogy nyomást helyezzenek ránk. Meg kell értenünk, hogyan lehetnénk jobbak ebben, muszáj lesz jobban csinálnunk ezt a jövőben, mert ez is része az erőviszonyok ingadozásának az évad során.”

A Ferrari tavaly kiemelkedő teljesítményt nyújtott V6-os motorjával, mégsem zsebelt be túl sok bókot a kiváló fejlesztésekért. A riválisok pedig igyekeztek egyre nagyobb nyomást helyezni a csapatra, Max Verstappen például azt találta mondani, amikor az FIA bevezette legújabb technikai direktíváit, a Ferrari teljesítménye pedig visszaesett, hogy „így jársz, ha abba kell hagynod a csalást”.

A Motorsport.com című lapnak nyilatkozva Binotto arról beszélt, egyáltalán nem volt könnyű megbirkózni ezzel a helyzettel.

„Folyamatos vita volt, ujjal mutogattak ránk. Ez az egész a nyomásgyakorlásról szól” – fogalmazott, majd szót ejtett arról is, emiatt folyamatosan helyt kellett állnia csapatfőnökként.

„Minden kérdésre válaszolni kell az interjúk során. Kialakult egyfajta tendencia, ezzel pedig együtt kellett élnünk.”

Binotto hozzátette, büszke a Ferrari motorrészlegére, hiszen elképesztő fejlődést tudtak felmutatni 2014 óta.

„2014-ben, amikor bevezették az új motorformulát, mérföldekkel le voltunk maradva riválisainktól. Hosszú fejlesztési időszak volt, mire fel tudtuk venni velük a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!