Ferrari: A versenybíróknak meg kellett volna hallgatniuk Sainzot - F1VILÁG.HU

Ferrari: A versenybíróknak meg kellett volna hallgatniuk Sainzot

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a versenybírók igazán meghallgathatták volna Carlos Sainzot, mielőtt megbüntették a spanyolt a vasárnapi Ausztrál Nagydíj hajrájában.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 as Fernando Alonso of Spain driving the (14) Aston Martin AMR23 Mercedes spins at the second restart during the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 02, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter van Egmond/Getty Images) Carlos Sainz Fernando Alonso crash

Sainz a melbourne-i futam utolsó újraindításakor hibázott az 1-es kanyarban, és nekiütközött Fernando Alonso versenyautójának, aki emiatt megpördült, és rengeteg pozíciót veszített. A kétszeres világbajnoknak szerencséje volt, piros zászlóval megszakították ugyanis a futamot, a következő újraindítás sorrendjét pedig az a balesetet megelőző rajt sorrendje alapján határozták meg, így visszakerült a 3. helyre.

Carlos Sainzot viszont az ütközés miatt 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, ami miatt a 4. helyről visszacsúszott végül a 12. pozícióba, így nem tudott pontot szerezni Ausztráliában. Pedig a rutinos spanyol a piros zászlós megszakításkor hevesen érvelt a csapatrádión annak érdekében, hogy legalább hallgassák meg őt a stewardok az eset kapcsán, a verseny után pedig arról beszélt, szerinte nagyon igazságtalanul és keményen szankcionálták az esetet.

Főnöke, Fred Vasseur osztja a véleményét – szerinte meghallgathatták volna Sainzot a versenybírók.

„Carlos nagyon szépen felzárkózott a balszerencsés bokszkiállás után, amit közvetlenül a piros zászló előtt ejtett meg, és nagyon kemény büntetést kapott a végén” – mondta a szakember a Channel 4 televíziós csatornának. „Nyilván az ilyen helyzetben előtörnek az emberből az érzelmek, hiszen nem vagy messze a dobogótól, a semmiből jöttél fel a 4. helyre, miután mindenki más kapott egy ingyen kiállást. Elképesztően jó munkát végzett.”

„Szerintem órákig lehetne értekezni a szabályokról – hogy kemény-e a büntetés, vagy sem. Nyilván a pozíciódtól és a csapatodtól függően az elemzés más lesz. Szerintem viszont sajnálatos, hogy a versenybírók legalább nem hallgatták meg őket, és nem nézték meg az adatokat, figyelembe véve, hogy a dobogót nem érintette az eset. Azt gondolom, kárt ezért. Legutóbb 10 perc alatt kétszer változtattunk a szabályokon Alonso bokszkiállása kapcsán, most is megtehettük volna, de legalább megvitathattuk volna az ügyet.”

A Ferrari viszont nem fellebbezett végül a végeredmény ellen, Vasseur viszont nem érti, miért hoztak ilyen elhamarkodott döntést a versenybírók.

„Legutóbb 30 körig tartott, mire döntöttek Alonsóról, most 5 másodperc alatt intézkedtek.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!