Ferrari: A versenyzők tudják, hogy elfogadhatatlan, ami történt - F1VILÁG.HU

Ferrari: A versenyzők tudják, hogy elfogadhatatlan, ami történt

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint „nem elfogadható” versenyzőik, Sebastian Vettel és Charles Leclerc brazíliai ütközése. A szakember a történtek után mindkét versenyzővel elbeszélgetett.
Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari

A Ferrari duója az interlagosi verseny hajrájában akaszkodott össze, miközben a 4. pozícióért csatáztak a pályán. A baleset következtében mindketten kiestek, így a maranellóiak pont nélkül távoztak Brazíliából.

Binotto a történtek után nem kívánt nyilvánosan állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy melyik versenyzőt tartja felelősnek a történtekért, a verseny utáni héten viszont leült beszélni mindkettejükkel.

„Igen, beszéltünk – vasárnap, a verseny után már megtettünk, de leültünk pár nappal később a hét folyamán is” – fogalmazott a csapatfőnök.

„Megvitattuk közösen, hárman együtt, illetve egyénileg is. Úgy gondolom, mindketten értik, hogy ami történt, az nem elfogadható. És tudjuk, hogyan lépjünk tovább.”

Binotto továbbra is tartja azon véleményét, hogy Vettel és Leclerc viszonya sokkal jobb annál, mint amilyennek sokan gondolják, habár a pilóták idén már több alkalommal kerültek konfliktusba a pályán zajló események miatt.

„Az igazság az, hogy jól szórakoznak együtt, jó és harmonikus a kapcsolatuk, ami talán eltér attól, amit esetleg olvasnak, vagy gondolnak egyesek. Gondolhatják, hogy konfliktusban vannak a pályán, de ez nem igaz.”

„Emlékszem például, hogy az oroszországi vitás eset után együtt voltunk egy japán étteremben, és jól éreztük magunkat. Még el is csenték egymás telefonját, hogy megnézzék, milyen fotók vannak azokon!”

„Mindig nagyon szórakoztató a viszony, és jó, hogy élvezik egymás társaságát.”

Binotto beszélt arról is, „remek csapatjátékosnak” tartja mindkét versenyzőt.

Hirdetés

„Úgy gondolom, a csapatszellem nagyon fontos – fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, mindannyian a legjobbat nyújtjuk. Úgy gondolom, a csapatszellem sokat javult az év során, ami nagy előny lesz jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!