Ferrari: Amit csinálunk, az teljesen legális! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Amit csinálunk, az teljesen legális!

HIRDETÉS
Nem igazán idegeskedik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiküldött új technikai direktíva miatt a Ferrari.
Charles Leclerc followed by Sebastian Vettel

A Red Bull csapata még október 22-én intézett hivatalos kérdést a szövetséghez az üzemanyag-átfolyással kapcsolatban, az energiaital-gyárosok gyanúja szerint ugyanis ennek köszönhető a Ferrari-motorok kimagasló teljesítménye.

Az FIA a minap új technikai direktívát küldött ki a csapatoknak, ebben a szövetség leszögezte, minden autó üzemanyagtankjában kötelező elhelyezni egy, az FIA által meghatározott áramlásmérő szenzort, és minden motorban felhasznált üzemanyagnak keresztül kell folynia ezen a szenzoron.

A technikai direktíva emellett kiemeli: minden olyan eszköz, rendszer vagy procedúra tiltott, melynek célja és/vagy hatása, hogy növelje az átfolyás mértékét, vagy tárolja és újrahasznosítsa az üzemanyagot a mérési pont után.

A Ferrarit viszont nem különösebben zaklatták fel a történtek.

„Azt hiszem, a dolognak két aspektusa van” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„Először is dühítenek minket a pletykák, mert a múltban, ha valaki nagy előnyhöz jutott az erőforrásával, az egyetlen reakció az volt, hogy a Ferrarinak egyszerűen keményebben kell dolgoznia, hogy javítson a csomagján. Soha nem vádoltuk az ellenfeleket csalással.”

„Azt gondolom, vannak csapatok, melyek jelenleg a kanyarokban gyorsabbak nálunk. Mi sem vádoljuk őket azzal, hogy csalnak a kanyarokban, szóval jobban örülnék annak, ha egyesek a saját dolgukkal törődnének, és inkább fejlesztenék az autóikat.”

„Másfelől viszont nyugodt vagyok, mert pontosan tudjuk, mit csinálunk. Tudjuk, hogy szabályosak vagyunk, és az FIA is kontroll alatt tartja a csomagunkat minden egyes versenyen. Megvizsgálnak minden adatot, melyek elérhetőek számukra.”

„Mit mondhatnék még? Remélhetőleg az FIA mindenki számára világossá teszi, hogy legális az, amink van, és nem csalunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!