Ferrari: Az egyenlő bánásmód ellenére lehet csapatutasítás 2020-ban - F1VILÁG.HU

Ferrari: Az egyenlő bánásmód ellenére lehet csapatutasítás 2020-ban

HIRDETÉS
Habár egyenlő bánásmódot ígért versenyzőinek a 2020-as Forma-1-es idényre, a Ferrari csapata továbbra is nyitva hagyja a lehetőséget a csapatutasításoknak.
Charles Leclerc Sebastian Vettel Ferrari

A Scuderia új autójának prezentációján Mattia Binotto csapatfőnök beszélt arról, Sebastian Vettel és Charles Leclerc a szezon elejétől kezdve egyenlő bánásmódban részesül majd – főleg azok után, hogy a monacói parádésan szerepelt első ferraris évében.

Binotto viszont az első teszthéten, Barcelonában már arról beszélt, „a tiszta helyzetekben” továbbra is hajlandó lesz csapatutasítást alkalmazni, hogy biztosítsa a lehető legjobb eredményt a Ferrari számára.

A Ferrari csapatfőnöke azt mondja, Leclerc „már bizonyította, hogy készen áll” arra, hogy ugyanolyan bánásmódot kapjon, mint Vettel.

„Fantasztikus, nagyszerű idénye volt tavaly. Ugyanazon a szinten teljesített, mint Sebastian a végeredmény tekintetében is. Azt gondolom, bizonyította, hogy meg tudja csinálni. Szóval szerintem helyes, hogy ugyanarról a szintről kezdhetik meg a 2020-as szezont” – magyarázta Binotto.

„És ők is pontosan tudják, hogy a csapat az elsődleges. Szóval a csapatutasítások maradhatnak. Nem mondom azt, hogy szabadon versenyezhetnek, és nem lesz csapatsorrend. Lehetnek csapatutasítások a csapat érdekében. De nyilvánvaló helyzetnek kell lennie.”

Vettel és Leclerc tavaly több alkalommal keveredtek vitás helyzetbe, Brazíliában pedig össze is ütköztek egymással. Binotto nem tart attól, hogy a történtek idén megismétlődnek.

„Azt gondolom, a tavalyi év mindkettejük számára nagyon hasznos volt, mint ahogy nekem is. Jobban megismertük egymást. Megértették, hogyan kell viselkedniük, mik a szabályok csapaton belül, és hogy a csapatérdek az elsődleges. Azt gondolom, a két pilóta már jobban ismeri egymást, és jól is viselkednek.”

„Nagyon elégedett vagyok a beszélgetésünk minőségével, az autóhoz való hozzájárulásukkal, és azzal, ahogy megvitatnak dolgokat. Azt gondolom, nincs mit mondani ezzel kapcsolatban, mert tökéletesen tudják, hogy hogyan kell viselkedniük a versenypályán.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!