Ferrari: Az F1 új tervei jók, de még fennáll a kilépés veszélye - F1VILÁG.HU

Ferrari: Az F1 új tervei jók, de még fennáll a kilépés veszélye

HIRDETÉS
SPIELBERG,AUSTRIA,21.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows team principal Maurizio Arrivabene (Ferrari) and Sergio Marchionne (Fiat S.p.A., CEO). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elégedett a Liberty Media legújabb, F1-et érintő módosításaival, azonban még mindig megvan annak a veszélye, hogy ha szükséges, kilépnek a sportból.

A Liberty Media egy olyan tervvel állt elő a 2021-es motorváltoztatások kapcsán, amely már a Ferrari számára is elfogadható, azonban vannak olyan pénzügyi szempontok, amelyekkel még nem sikerült dűlőre jutniuk a feleknek.

A Liberty Media a Bahreini Nagydíj hétvégéjén mutatta be a legújabb javaslatait, amely szerint a V6-os motorok maradnak az új érában, azonban az MGU-H rendszert elhagynák, illetve bizonyos erőforrás-elemeket egységesítenének.

„Lelkes vagyok a Liberty 2021-es változtatási szándékai miatt. A legnagyobb visszajelzés az volt, hogy felismerték, a motorszabályoknak alkalmazkodniuk kell a sport természetéhez. Nem dönthetjük be a motorfejlesztést csak azért, hogy új belépők jöjjenek. Szóval amit most letettek az asztalra, az egy működőképes csomag.”

A gazdasági szempontok viszont nem. Úgy gondolom, emiatt még vissza kell mennünk a Libertyhez” – nyilatkozta a Ferrari-elnök, aki korábban elmondta, ha olyan változtatások lesznek, amelyek nem felelnek meg a csapat elveinek, elhagyják a sportot. „Viszont van egy jó alapunk, hogy tárgyalásokat folytassunk. Remélem, év végére így vagy úgy, megoldódik.”

„A Liberty Mediával és az FIA-val azon dolgozunk, hogy egy egészséges egyensúlyt teremtsünk. Ha ez nem sikerül, ahogy mondtam, kiszállunk. De ma még nem tartunk itt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!