Ferrari: Az idei autó „más bolygón” van a gumidegradáció terén - F1VILÁG.HU

Ferrari: Az idei autó „más bolygón” van a gumidegradáció terén

HIRDETÉS
Nagy fejlődést tudott elérni a gumidegradáció terén tavalyhoz képest a Ferrari Forma-1-es csapata — ezt mondta a minap Fred Vasseur, az olasz istálló csapatfőnöke.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Charles Leclerc, Ferrari SF-24 during the Pre-Season Test at Bahrain International Circuit on Friday February 23, 2024 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

A maranellóiak jó formában teljesítettek a téli tesztelésen, hiszen amellett, hogy gyorsak voltak, sok kört is meg tudtak tenni. Ebből persze komoly következtetéseket még nem lehet levonni, az viszont Fred Vasseur szerint mindenképpen említésre méltó, hogy a gumihasználat terén az új versenyautó „más bolygón volt” a tavalyi modellhez képest.

„A következetességet és a versenytempót tekintve az a degradáció, amit csütörtökön mutattunk a leghosszabb etapon, egy másik bolygón volt a tavalyi évhez képest” — fogalmazott a Ferrari-főnök. „Legalább ezen a téren előre tudtunk lépni — de most nemcsak arról van szó, hogy következetesnek kell lennünk, gyorsnak is.”

„Tudjuk, hogy mindig oda kell figyelnünk arra, milyen konklúziót vonunk le egy teszt után. Ha a tavalyi év eredményeit nézzük, akkor a második vagy harmadik napnak semmi köze nem volt a versenyhétvége szombati eredményéhez. A legfontosabb, hogy bízzunk a srácokban, mivel az ő visszajelzéseik pozitívak voltak, és sok fejlődést láttunk, ez kétségtelen.”

Vasseur ugyanakkor azt mondja, továbbra is a Red Bull az etalon: „Azt gondolom, a Red Bull még elöl van, de tovább nyomjuk, és aztán meglátjuk, hogy állunk jövő héten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Az idei autó „más bolygón” van a gumidegradáció terén
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!