Friss hírek

Ferrari: Az idei az utolsó kiábrándító évünk

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke ragaszkodik ahhoz, olyan verhetetlen struktúrát építenek fel csapaton belül, hogy az idei lesz az utolsó kiábrándító évük a Forma-1-ben.


Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke ragaszkodik ahhoz, olyan verhetetlen struktúrát építenek fel csapaton belül, hogy az idei lesz az utolsó kiábrándító évük a Forma-1-ben.

A szakember elmondta, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is hisz a maranellói gárdában, éppen ezért hosszabbította meg szerződését egészen a 2016-os idény végéig.

Hirdetés
 

„Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az utolsó kiábrándít évünk” – mondta Domenicali a Repubblica című olasz lapnak.

„[Jean] Todt rengeteget nyert, de időbe telt, míg felépített egy győztes csapatot, mely rendkívüli egyensúllyal rendelkezett. A célom, hogy ugyanezt tegyem, és optimista vagyok a jövőt illetően.”

„A mostani Red Bull-lal… talán őrültségnek hangzik, de meggyőződésem, hogy felépítjük az alapjait egy verhetetlen struktúrának. Alonso hisz a projektben. 2016-ig aláírt velünk, pályafutása közepén jár. Egy olyan győztes, mint ő, nem tenne ilyet, ha nem lenne biztos a projekt sikerben.”

„A Ferrari győzelemre van ítélve: történelmünk során soha nem örülhettünk egy második helynek.”

A maranellói gárda idén eddig mindössze egyszer diadalmaskodott: a Brit Nagydíjon Fernando Alonso bizonyult a legjobbnak, kinek hátránya jelen pillanatban több mint 100 pont a listavezető Sebastian Vettellel szemben.

Habár elég kicsi a valószínűsége annak, hogy a Ferrari letaszítja a trónról a Red Bullt 2011-ben, Domenicali elmondta, nem követik el azt a hibát, hogy ismét meglehetősen korán a jövő évre kezdenek fókuszálni.

„Ez egy olyan hiba, melyet már elkövettünk a múltban, és nem szabad megismételnünk. Néhány jelenlegi fejlesztés fontos alap lehet a jövő évre vonatkozóan is” – magyarázta az olasz szakember.

„A lényeg, hogy megtanuljuk, hogyan kell használni az abroncsokat minden körülmények közepette. Egészen novemberig lehet kísérletezni a sajátos beállításokkal és előre lehet lépni a munkában. Fenntartjuk az agresszív hozzáállást, még ha a bajnokságnak már annyi is.”

Domenicali – kinek csapata kielégítő téli tesztprogramot teljesített – hozzátette, sokkoló volt látni az óriási lemaradást az idény első versenyén.

„Megérkezni az első versenyre Ausztráliába és realizálni, hogy 1,4 másodperccel le vagyunk maradva” – válaszolta a csapatfőnök arra a kérdésre, hogy mi volt a legnehezebb dolog, amit el kellett fogadni az idei évben.

„Elfogadhatatlan és megdöbbentő volt. Egész februárban azt hallottuk, hogy minden rendben van, majd márciusban ráébredtünk, hogy korántsem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!