Ferrari: Az új oldalszekrénnyel „ajtót nyitunk” a jövőbeli fejlesztésekhez - F1VILÁG.HU

Ferrari: Az új oldalszekrénnyel „ajtót nyitunk” a jövőbeli fejlesztésekhez

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur szerint a Barcelonában pályára vitt újításokkal „ajtót nyitnak” olyan jövőbeli fejlesztésekhez, melyek hosszú távon is előrébb juttathatják a patinás olasz istállót.

A Ferrari több újítást is pályára vitt a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapján, ezek közül a legfeltűnőbb a módosított oldalszekrény volt, mely első blikkre a Red Bull sikeres megoldására hajaz. Az újításokat először Carlos Sainz, majd a második edzésen Charles Leclerc is kipróbálhatta, és bár a pályán elvégzett munkáról a csapatfőnök sok mindent még nem tudott mondani, pénteken elárulta, meggyőződésük, hogy az új csomaggal sikerül előrébb lépniük.

„Változást jelent, de nem egy új autóról van szó” – magyarázta a szakember. „Előre lépünk egyet, megnyitunk néhány ajtót a jövőbeli fejlesztésekhez, de nem egy teljes átalakulásról van szó.”

„Elég ígéretes a dolog. Elköteleztük magunkat ezen irány mellett, és aztán meglátjuk, mi hoznak számunkra a következő hetek. Azt gondolom, kemény döntés volt, de eldöntöttük.”

Arra a kérdésre, hogy aggódnak-e amiatt, hogy a változtatások miatt esetleg hátrébb csúsznak, Vasseur azt mondta, meggyőződésük, hogy rövid és hosszú távon is előnyökkel jár majd a módosítás.

„Előrelépést várunk ettől a fejlesztéstől – nem óriásit, de előrelépést, és megnyitunk néhány kaput a jövőbeli fejlesztésekhez. A következő pár versenyen is lesznek újításaink. Ez egy lehetőség arra is, hogy egy újabb irányba induljunk el, de még ezzel is előrelépésre számítunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!