Friss hírek

Ferrari: Binotto nem lesz ott Isztambulban, de távolról is hallatni fogja a hangját

Bár nem lesz jelen a hétvégi Török Nagydíjon, a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto távolról is hallatni fogja majd a hangját – mondja az istálló sportigazgatója, Laurent Mekies.

A száguldó cirkusz mezőnye 2011 után először szerepel Isztambulban, Binotto feladatait viszont a pálya szélén Mekies veszi majd át.

A csapatfőnök azért nem lesz jelen a Török Nagydíjon, mert a Ferrari maranellói központjában felügyeli a jövő évi fejlesztéseket.

Hirdetés
 

„Mattia mindig innovatív módon állt hozzá a szerepköréhez, próbált a hagyományostól eltérően gondolkodni” – mondta Laurent Mekies.

„Egy olyan munkametódussal állt elő, ami a lehető leghatékonyabb módon ad rugalmasságot ad a prioritások menedzselésében. Már akkor alkalmazta ezt a megközelítést, amikor technikai igazgató volt, most pedig csapatfőnökként még inkább.”

„Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy nem látjuk őt fizikai valójában a meetingeken, vagy a bokszutca falán, de az összes kommunikációs technológiát használni fogja, szóval hallatni fogja majd a hangját és a visszajelzéseit úgy a csapaton belül, mint kifelé.”

Mekies beszélt a Ferrari hétvégi esélyeiről is: a sportigazgató azt mondja, pontosan tudják, nem lesz könnyű dolguk, ám megpróbálják a legtöbbet kihozni lehetőségeikből.

„A pálya karakterisztikáját látva ez nem lesz egy könnyű hétvége számunkra” – mondta a szakember.

„Viszont a top 3 mögött a mezőny mindig nagyon szoros, és a legkisebb dolog is különbséget jelenthet a második rajtsorért folytatott harcban, vagy azért, hogy bejussunk a Q2-be.”

„A legfőbb célunk, hogy megerősítést nyerjen az a kisebb fejlődés, amit az elmúlt versenyeken láthattunk, ha pedig lehetséges, csökkentsük a hátrányunkat a konstruktőri bajnokságban.”

„Szerencsések vagyunk, hogy itt van nekünk Sebastian, aki négyszer versenyzett már itt, Charles pedig első alkalommal gurul pályára, miután a szimulátorban kipróbálta már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Binotto nem lesz ott Isztambulban, de távolról is hallatni fogja a hangját
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!