Ferrari: Csak Leclerc tesztelheti a 18 colos abroncsokat

Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari versenyzői közül csak Charles Leclerc teszteli a Pirelli 18 colos abroncsait – az olasz istálló február 8-án és 9-én segíti majd a Forma-1 kizárólagos gumiszállítóját Jerezben.

Leclerc-rel még karácsony előtt hosszabbított szerződést a Scuderia: a monacói 2024 végéig a maranellóiak versenyzője marad, miközben Sebastian Vettelnek még nincs érvényes szerződése a 2021-es szezonra.

A Forma-1-ben jövőre jelentősen megváltoznak a szabályok, ennek keretében pedig a 18 colos abroncsokat is bevezetik, a Pirelli pedig ezért 2020-ban intenzív tesztprogramot folytat a csapatok segítségével.

A Ferrari február 8-án és 9-én tesztel majd tavalyi autójának átalakított változatával Jerezben, a maranellóiak viszont úgy döntöttek, a kétnapos teszten csak Charles Leclerc vezet majd, Vettel szolgálatait nem veszik igénybe. A Pirelli az egyik tesztnapon a 18 colos abroncsokat teszteli, a másikon pedig a még idén is használatos 13 colos gumikat, hogy megfelelő összehasonlításokat végezhessen.

A gumigyártó egyébként 2020-ban 25 napot tölt el gumitesztekkel.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!