Ferrari: „Egyelőre” nem várható „jelentős” javulás

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Ferrari
Egy ideig nem vár „jelentős” fejlődést 2019-es Forma-1-es versenyautójától a Ferrari csapata – minderről Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke beszélt a minap.

A Scuderia számára kiábrándítóan alakult a 2019-es szezon első szakasza: miközben a Mercedes sorozatban hat győzelmet szerzett, a Ferrari nem tudott versenyt nyerni, autójával pedig komoly problémák merültek fel, mely egyértelműen rányomta a bélyegét a csapat versenyképességére.

Pedig a Ferrari Azerbajdzsánba és Spanyolországba is számos újítással érkezett, sőt, Barcelonában új erőforrását is bevetette, Mattia Binotto csapatfőnök azonban elárulta, a hétvégi Kanadai Nagydíjra, illetve a közeljövőben nem terveznek hasonlót.

„Tudjuk, hogy jelenleg nem vagyunk elég versenyképesek, és egyelőre nem is lesznek változtatások az autón, melyek jelentős hatással lennének azokra a problémákra, melyek a szezon kezdete óta hátráltatnak bennünket” – mondta Binotto.

A Ferrari számára a legfőbb problémát a 2019-es abroncsok működtetése jelenti, az autó ugyanis egész egyszerűen nem generál kellő leszorítóerőt.

Az olaszok emiatt elkezdték vizsgálni azt is, hogy milyen egyéb koncepciók mentén folytathatnák a versenygép fejlesztését, Binotto szerint azonban a munka még korai szakaszban jár.

„Nem hinném, hogy lesz csodaszer Kanadára” – mondta a csapatfőnök még Monacóban, ám ezzel együtt kifejtette, reméli, a montreali pálya kedvez majd a csapat autóinak.

„A montreali egy másmilyen pálya, eltérő konfigurációval, gumikeverékekkel és beállításokkal.”

A szakember hozzátette, nem a kanadai lesz „az utolsó verseny”, így bízik abban, fordítani tudnak még a szezon előrehaladtával.

„Azt gondolom, Kanadában jobb formában leszünk, mint Barcelonában, de a Mercedesé még mindig a legjobb és legerősebb autó. Ők vannak elöl, de talán a lemaradásunk kisebb lesz. Ha lehetőség kínálkozik, készen állunk kihasználni.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!