Friss hírek

Ferrari: Egyszer sem sodortuk veszélybe a 2022-es autó fejlesztését

Egyetlen alkalommal sem áldozta be a 2022-es versenyautó fejlesztését a Ferrari Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy az idei szezon során megszerezze a 3. helyet a konstruktőri versenyben.

Az olasz istálló F1-es története egyik leggyengébb idényét produkálta 2020-ban, ám mivel jövőre jelentősen megváltoznak a száguldó cirkusz szabályai, úgy döntött, hogy viszonylag hamar átáll a 2022-es autó fejlesztésére.

Emiatt pedig jóformán alig fejlesztettek az idei versenygépen, ennek ellenére viszont a Ferrari jelenleg magabiztos előnnyel a konstruktőri pontverseny 3. helyét foglalja el két futammal a szezon vége előtt.

Hirdetés
 

Binotto azt mondja, ez a 3. hely annak köszönhető, hogy csapatként rengeteget tudtak fejlődni.

„Soha nem fejlesztettük igazán a mostani autót. Pár fejlesztést bevetettünk a szezon legelején, de ennyi” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„A későbbi erőforrásfejlesztést leszámítva ez volt a helyzet, de már a motor tekintetében is 2022-t céloztuk meg, szóval már a szezon legelején minden energiánkat a 2022-es autónak szenteltük, soha nem veszélyeztettük. Fogalmazzunk úgy, hogy egyszer sem jutott eszünkbe az, hogy a 2021-es szezon érdekében büntessük a 2022-es idényt. Tudtuk már a szezon elején is, hogy harcolhatunk a 3. helyért, tudtuk, hogy nagyon szoros lehet, ugyanakkor viszont azzal is tisztában voltunk, hogy a fő célunk 2021-ben nem a 3. hely megszerzése lesz, hanem az, hogy minden apró részletben fejlődjünk csapatként, a harmadik hely szimplán ennek folyománya.”

„Úgy gondolom, ha végül meglesz a harmadik hely, az azért van, mert a csapat rengeteget fejlődött az év eleje óta abban, ahogy dolgozik a hétvégéken, nem pedig azért, mert az autót magát fejlesztettük.”

Binotto hozzátette, amellett, hogy az erőforráson sokat tudtak javítani, számos egyéb tényező is szerepet játszott abban, hogy végül a McLaren elé tudtak kerülni. A wokingi istállót jelenleg 39,5 ponttal előzik meg a tabellán.

„Azt gondolom, a versenycsapat a szezon kezdete óta rengeteg fejlődésen ment keresztül. Sokat fejlődött a stratégiák, a működés, a versenyzőkkel való kommunikáció szempontjából. Mint ahogy a gumikezelés tekintetében is. Azt gondolom, Paul Ricard óta az istálló sok kisebb eszközt és metódust fejlesztett ki, hogy jobban csináljuk ezt.”

„Ha megnézzük, hogy álltunk tavaly, a 6. helyen, kevés világbajnoki ponttal, akkor azt gondolom, hogy a lehető legtöbbet hoztuk ki a mostani szabályokból, pedig az autó nagy részén nagyon korlátozott lehetőségeink voltak a fejlesztésre. Szóval összességében úgy hiszem, a csapat nagyszerű fejlődést ért el, aminek nagyon örülök, mert igen, ez a 3. hely ezen erőfeszítéseknek az eredménye.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Egyszer sem sodortuk veszélybe a 2022-es autó fejlesztését
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!