Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ferrari: Előnyben lehetünk a stratégiánk miatt

Összességében elégedett a Ferrari a szombati időmérőn elért eredményükkel: Carlos Sainz az 5., Charles Leclerc pedig a 8. rajtkockából indulhat a Portugál Nagydíj versenyén.

Sainz örült a szombaton elért eredményének, Leclerc viszont kevésbé – a monacói pilóta a Q2-ben a közepes keverékű abroncsokkal jutott tovább, ami azt jelenti, hogy a top 10-ben a Mercedes és a Red Bull mellett ő az egyetlen, aki ezekkel a gumikkal kezdheti meg a Portugál Nagydíjat. 

Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója Leclerc-rel ellentétben nem bánkódik a fiatal pilóta 8. rajthelye miatt, és bízik benne, hogy a stratégia az előnyükre válik majd a futamon. 

„Összességében többé-kevésbé az időmérő hozta a várakozásainkat” – nyilatkozta Mekies. „A pályakörülmények nagyon nehezek voltak, bosszantó volt a szél, de végül jó eredményt értünk el, mindkét versenyző bejutott a Q3-ba, ami csak két másik csapatnak sikerült.”

Carlos remek munkát végzett, különösen a Q3-ban, amikor mindent kihozott az autóból. Charles-nak ez nem sikerült az utolsó szakaszban, de a Q2-ben mutatott teljesítménye miatt a közepes gumikkal kezdheti meg a versenyt, ami határozott előnyt jelent a csapatstratégia szempontjából az ellenfeleinkhez képest.”

A szakember hozzátette, eddig az idei teljesítményükkel is elégedettek, hiszen nagy előrelépést sikerült elérniük a tavalyi évhez képest.

„A szezon eddigi részében, eddig mindhárom pályán, nagyon különböző körülmények között a középmezőny elején tudtunk lenni, mindig legalább az egyik pilótánk a többiek előtt volt” – mondta Mekies. „Ez volt a célunk az összteljesítmény szempontjából, és ezt elértük, bár tudjuk, hogy dolgoznunk kell azért, hogy ezt nagydíjról nagydíjra megismételhessük. Most a vasárnapi cél, hogy a szombati potenciált átültessük a versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!