Ferrari-elsőség és hatalmas baleset a második monzai szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Ferrari-elsőség és hatalmas baleset a második monzai szabadedzésen

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel vezetésével a Ferrarik voltak a leggyorsabb a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki második szabadedzésén. A 3. helyen Lewis Hamilton zárt, a gyakorláson egy hatalmas baleset borzolta a kedélyeket.

Szinte még el sem kezdődött a délutáni gyakorlás Monzában, Marcus Ericsson máris a frászt hozta mindenkire – persze nem saját akaratából! A svéd versenyző hatalmas, 300 km/h feletti sebességnél elveszítette uralmát versenyautója felett, mely a pályát szegélyező korlátnak csapódott, majd a tengelye körül többször átfordulva a füvön állt meg.

Ericssonnak az ijedtségen kívül szerencsére nem esett baja, a pálya orvosi központjából is hamar kiengedték egy gyors rutinvizsgálat után, a visszajátszások alapján pedig kiderült, versenygépének DRS-rendszere nem csukódott le időben a monzai pálya 1-es kanyarjában.

[su_spoiler title=”Videó Ericsson balesetéről” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

A brutális baleset miatt piros zászlókkal félbe kellett szakítani a körözést, mely közel 20 perc után folytatódhatott.

Fotó: F1VILÁG

Az olasz közönség nagy örömére a pénteki nap kettős Ferrari-sikert hozott: Sebastian Vettel 1 perc 21,105 másodperces idővel az élen zárt, 270 ezredmásodperccel megelőzve saját csapattársát, Kimi Räikkönen.

Pedig egy alkalommal Vettel is megijesztette a Scuderia rajongóit: a pálya utolsó kanyarjában, a Parabolicában megcsúszott, és háttal a sóderágyba csúszott, kicsit még a gumifalnak is nekiütközött autójával.

A németnek volt annyi lélekjelenléte, hogy nem hagyta lefulladni Ferrariját, és a kavicságyból vissza tudott evickélni a pályára, majd miután autóját alaposan átvizsgálták a garázsban, folytathatta a körözést.

Hirdetés

Fotó: Scuderia Ferrari

A két Ferrari mögött tökéletes sormintában a két Mercedes, majd a két Red Bull következett, a 7. és 8. helyeken pedig a Force Indiák végeztek.

A legjobb 10-ben zárt még a másfélórás gyakorlás során az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc, valamint Nico Hülkenberg is a Renault-val.

Úgy tűnik, a McLaren Monzában is folytatja küszködését: Fernando Alonso a 18., Stoffel Vandoorne a 19. helyen zárt, csupán az edzés elején balesetező Ericsson végzett mögöttük, aki még mért időt sem futott a délutáni edzésen.

Fotó: McLaren

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szombaton délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, az időmérőt pedig 15 órától tartják.

Az F1VILÁG csapata ott van Monzában, weboldalunkon érdemes figyelemmel kísérni élő tudósításunkat, valamint lájkolni Facebook-oldalunkat is, mely IDE kattintva érhető el.

A 2. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!