Friss hírek

Ferrari: Ennél már nincs lejjebb

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, hogy az ideinél egy sokkal nyugodtabb szezon vár rájuk jövőre, már ami a politikai csatározásokat illeti, mert véleménye szerint ennél már nincs lejjebb.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, hogy az ideinél egy sokkal nyugodtabb szezon vár rájuk jövőre, már ami a politikai csatározásokat illeti, mert véleménye szerint ennél már nincs lejjebb.

Már az előszezont beárnyékolta a dupla diffúzor körül kirobbant vita, majd jött a Hamilton-féle hazugságügy, nyáron a Forma-1 kettészakadásának lehetősége, és amikor már kezdett lecsillapodni minden, kiderült a Renault tavalyi csalásügye, ami ismét felborzolta a kedélyeket.

És akkor még nem említettük, hogy két gyártó is bejelentette távozását az évad közben, és a Renault jövője is kérdéses.

“Optimista vagyok, mert ennél már nem lehet lejjebb süllyedni. Úgy gondolom, csakis a feljebb létezik. Mindenki felismerte, hogy nem ez az, amire szükségünk van, egy politikai csatározásoktól mentes Forma-1-et szeretnénk, és remélhetőleg ez megvalósul jövőre” – mondta Domenicali a hétvégi Autosport Díjátadón.

Az olasz szakember, aki csapata nevében átvette a Gregor Grant trófeát, azt is hozzátette, hogy a pályán is egy jóval sikeresebb szezont vár jövőre, miután idén csúnyán elbuktak ellenfeleikkel szemben, amit leginkább annak tudtak be, hogy a tavalyi elhúzódó vb-harc miatt csak későn tudták megkezdeni idei versenygépük munkálatait.

“Az ide szezon több okból is nehéz volt, de előre kell tekintenünk” – folytatta. “Tudjuk, hogy egy komoly kihívást tartogató szezon előtt állunk, és hogy meg kell győződnünk arról, hogy megfelelően végezzük a munkánkat. És a mérnökeink ezen is vannak.”

“Az autó fejlesztése jó ütemben halad, azonban azt nehéz lenne megmondani, hogy mennyire, mert nem tudjuk, hogy a többiek mit csinálnak. Természetesen tiszta lapról indulunk jövőre, de az első versenyig nem tudunk győzelmet aratni. A szezon hosszú lesz, és mi lépésről lépésre fogunk haladni.”

A Ferrari a jövő évet egy új felállással kezdi meg, ugyanis a raliba távozó Kimi Raikkönen helyét a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso veszi majd át, aki a sérüléséből visszatérő Felipe Massa csapattársaként fog versenyezni.

Domenicali bevallotta, hogy van egy kis izgalom a csapaton belül az új szerzemény érkezése miatt, de “úgy gondolom, hogy ez teljesen normális, mikor egy új pilóta jön a csapathoz”.

“Friss levegőt hoz magával, és már alig várjuk, hogy megkezdjük a szezont a Fernando Felipe párossal. Emellett a legjobbakat szeretném kívánni Raikkönennek az új kihíváshoz a raliban, ahol biztos vagyok abban, hogy jó munkát fog végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!