Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ferrari: Ennyit számítanak a kis fejlesztések

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies úgy érzi, jó irányba halad a csapat a fejlesztésekkel, és habár nem vártak sokat az újításoktól, a középmezőnyben kis lépésekkel is nagyot lehet ugrani.

Charles Leclerc a 4. helyet szerezte meg a Forma-1-es Portugál Nagydíj időmérő edzésén, habár csapattársa, Sebastian Vettel csak a 15. rajtpozíciót érte el. A német versenyző az időmérőt követően elmondta, nem tudta megfelelő hőmérsékletre hozni a gumikat, de úgy érzi, köreiből a maximumot hozta ki. 

Mekies szerint mindenképpen pozitívum, hogy úgy tűnik, a fejlesztéseik beváltak, és mivel szoros a középmezőny, ezért minden kicsi előrelépés sokat jelenthet számukra. 

„Itt teljesen más körülmények között versenyzünk, mint az Eifel Nagydíjon, Charles mégis elhozta a 4. helyet” – mondta a szakember. 

„Vannak további fejlesztések az autón, amelyek beváltak. Világos volt számunkra, hogy nem lesz óriási előrelépés, de a középmezőny nagyon szoros, és a kis lépések is gyorsan a 2. és 3. sorba repíthetnek. Számunkra azt is fontos látni, hogy a fejlődés iránya megfelelő.”

Az élmezőnyben Leclerc lesz az egyetlen, aki a közepes keverékekkel rajtol majd – Mekies szerint ez lehetőséget ad számukra, hogy több stratégián is elgondolkodjanak. 

„A lágy abroncsokkal nehézségeink voltak, ezért megpróbáltunk a Q2-ben a közepesekkel menni. Ez Charles-nak sikerült. Ez a versenyre sok kérdőjellel több stratégiai játékteret ad.”

„Ami Sebastiant illeti, már az első körben is határon volt. Ilyen szituációkban a vezetői érzés dönt. Úgy döntött, még egy kört megy a közepes keverékkel, de ez nem volt elég, hogy javítson.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!