Ferrari: Észszerű lenne, ha Sainz velünk tesztelhetne - F1VILÁG.HU

Ferrari: Észszerű lenne, ha Sainz velünk tesztelhetne

HIRDETÉS
A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint logikus döntés lenne, ha az FIA a fiatal versenyzők helyett akár jelenlegi Forma-1-es versenyzőknek is lehetőséget biztosítana a szezonzárót követő tesztnapon.
GP GERMANIA F1/2020 -  DOMENICA 11/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Laurent Mekies

A maranellóiak ezért az alakulatnál jövőre debütáló Carlos Sainzot is beültetnék autójukba a csapat szimulátoros fejlesztője, Antonio Fuoco helyett.

Ahogyan arról az F1világ.hu is beszámolt, elég nagy port kavart Fernando Alonso szerepvállalása az eredetileg fiatal versenyzők számára kiírt tesztnapot illetően, miután a Renault külön engedélyeztette a spanyol pilóta tesztlehetőségét arra hivatkozva, hogy a kétszeres világbajnok nem versenyzett a Forma-1-ben idén.

A Ferrari eredetileg ellenezte a döntést, később azonban elfogadta és kezdeményezte, hogy az extra edzésnapon bárki legyen bevethető – ezzel is megnyitva az utat Sainz előtt, mivel a McLarenhez a szezon befejeztével szerződése nem köti.

Az olasz csapat három fiatal tehetségének is lehetőséget ad, ugyanis a Forma-2-ben szereplő Robert Schwartzman vezetné a második Ferrarit (Sainz mellett), Mick Schumacher a Haas, míg Callum Illot az Alfa Romeo autóját.

„Trükkös dolog ez” – véleményezett Mekies.

„Úgy gondolom, fontos tisztelnünk a tényeket, hogy ez a nap a fiatal versenyzőkről kell, hogy szóljon. Rengeteg energiánk van abban, hogy ezeknek a srácoknak lehetőséget adjunk” – tette hozzá a szakember.

„Három vagy négy junior pilótánk is vezetni fog a tesztnapon, számunkra az ő szereplésük a prioritás”

„Most, hogy több tényező miatt – amibe nem akarok beleszólni – eldöntötték, hogy kivételt képeznek néhány versenyzővel, beleértve Fernandót, talán értelme lenne tovább lazítani egy kicsit a szabályokon, hogy azok, akik szeretnék kipróbálni jövő évi versenyzőiket, szintén megtehessék.” – fogalmazott Mekies

„Józan ésszel a helyén kellene kezelnünk a kialakult helyzetet. Ha van egy, kettő vagy több kivétel, akkor inkább mondjuk azt, hogy legyen egy közös kollektív tesztnap.”

Hirdetés

„Ebben az esetben pedig boldogan adnánk lehetőséget Sainznak” – zárta gondolatait a Ferrari sportigazgatója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!