Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Ferrari: Eszünkben sincs feladni az idei bajnokságot

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy véli, a maranellói gárda továbbra is komoly esélyese a világbajnoki címnek 2013-ban.


A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy véli, a maranellói gárda továbbra is komoly esélyese a világbajnoki címnek 2013-ban.

Az olasz istálló az elmúlt négy versenyen közel sem tudott olyan jó tempót diktálni, mint a Spanyol Nagydíjon, ahol Fernando Alonso hazai közönsége előtt nyerni tudott – a csapatnál pontosan tudják, komolyan össze kell kapniuk magukat, ha nem akarnak jelentősen lemaradni, ám ettől függetlenül úgy vélik, még nem kell búcsút mondaniuk az idei bajnoki címnek.

Alonso negyedikként ért célba a múlt hétvégi Német Nagydíjon, Domenicali szerint azonban a Ferrari a hátralévő versenyeken még felülkerekedhet riválisain.

„Kétségkívül megvalósítható. Ez 100 százalék” – mondta a patinás alakulat csapatfőnöke.

„Ha azt hiszik, hogy egy olyan csapat, mint mi, a szezon fele után azt mondja, hogy ennek a bajnokságnak annyi, akkor nagyon tévednek. Minden, amit tennünk kell, hogy javítunk az autón, és pont. A dolgok gyorsan változhatnak, ezt láthattuk az elmúlt pár versenyen is. Még kilenc futam hátravan, bármit megtörténhet.”

Bár a Ferrarinak az F138-as versenygép fejlesztését is fel kell gyorsítania, Domenicali szerint legalább ennyire fontos, hogy megértsék a Magyar Nagydíjon érkező új abroncsok viselkedését.

„Úgy hiszem, van egy dolog az autó fejlesztése mellett, amire nagyon oda kell figyelni – ez pedig annak megértése, hogy a gumik miképp befolyásolják a versenygép teljesítményét” – magyarázta a szakember.

„Azt mondanám, ez most a legkritikusabb dolog. Alapvető fontosságú, ha harcolni akarunk a bajnoki címért.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS