Friss hírek

Ferrari: Ez egy nagyon fontos eredmény

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke nagyon elégedett Charles Leclerc és az olasz istálló munkájával, ami lehetővé tette számukra, hogy a pole-ban végezzenek az Azeri Nagydíj időmérő edzésén.

Habár a Ferrarinál úgy gondolták, a monacói teljesítményük egyszeri volt a szezonban, Bakuban Charles Leclerc újra pole pozíciót szerzett és jelentős teljesítményjavulást is tapasztaltak a versenyzők. 

Binotto elmondta, nagyon örülnek az előrelépésnek, hiszen valóban meglepetésként érte őket a javulás. 

Szuper, hogy rá tudtunk erősíteni a monacói teljesítményünkre itt, Bakuban is. Ez is egy utcai pálya, de egyértelműen más, mint a monte-carlói és a körülmények is egészen mások a szél és a nagyon hosszú egyenesek miatt” – nyilatkozta a csapatfőnök. 

„Nagyszerű és nagyon fontos számunkra, hogy itt gyorsak vagyunk, mert a csapat ezzel megmutatta, hogy pontosan olyan jó formában van, mint a versenyzők. Ez egy erős időmérős eredmény.”

Sainz az 5. rajthelyet szerezte meg, miután utolsó gyorskörén kicsúszott a szintén falnak ütköző Yuki Tsunoda mögött. 

„Carlos is javított volna, amikor kicsúszott. Kár, mert jobban is befejezhette volna” – folytatta Binotto. 

„De a versenyhétvége kezdetén nem számítottunk arra, hogy mi leszünk a leggyorsabbak. De pénteken is felismertük, hogy jól működik az autónk ezen a pályán. Egy nagyon erős csapatunk van, amely újra bebizonyította, hogy jó teljesítményt tud mutatni, és ez lehetőséget ad számunkra, hogy magabiztosan nézzünk a jövőbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!