Ferrari: Ezek a fejlesztések még nem jelentenek megoldást a problémákra

Fotó: Scuderia Ferrari
GP CANADA F1/2019 - VENERDÌ 07/06/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Nem lesz könnyű dolga a Ferrari Forma-1-es csapatának a hétvégi Francia Nagydíjon, a Le Castellet-ben elhelyezkedő pálya ugyanis közel sem fekszik annyira az olasz istálló autóinak, mint a legutóbbi versenynek otthont adó montreali aszfaltcsík.

Kanadában a Ferrari remek formát mutatott: Sebastian Vettel a pole pozícióból rajtolva elsőként szelte át a célvonalat, igaz, győzelmét egy 5 másodperces időbüntetés miatt elveszítette – a maranellóiak nemrég az ügy felülvizsgálatát kérték az FIA-tól.

Bár a Ferrari remek tempót mutatott Montrealban, Mattia Binotto csapatfőnök már a verseny után is leszögezte, nem oldódtak meg problémáik, melyek főleg abból adódnak, hogy autójuk egész egyszerűen nem generál kellő leszorítóerőt, emiatt pedig versenyzőik nehezen boldogulnak a gumikkal.

Az olasz istálló mindent megtesz azért, hogy felülkerekedjen a gondokon, ezért a következő versenyeken számos újítást pályára visz. Úgy tudni, Franciaországban egy vadonatúj első szárny kerül fel a csapat autóira, Mattia Binotto azonban azt mondja, ez még nem fogja megoldani a problémáikat.

„Franciaországban lesz néhány kisebb fejlesztés, olyan elemek, melyek hasznos lépést jelentenek annak meghatározásában, hogy milyen irányt is kövessünk az autó fejlesztésével” – mondta a szakember.

„Amit pályára viszünk, azok még nem jelentenek megoldást a problémáinkra, de az ezen fejlesztésekkel kapcsolatos visszajelzések nagyon fontosak lesznek a következő lépések szempontjából.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég úgy nyilatkozott, szoros csatára számít hétvégén, a Ferrarinál azonban visszafogottan nyilatkoztak esélyeikről.

„A Paul Ricard versenypálya már tavaly is meglehetősen komplikált volt számunkra, tisztában vagyunk azzal, hogy a típusát tekintve ez a pálya nem kifejezetten fekszik a csomagunknak, de semmit sem vehetünk biztosra, és készen állunk arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk” – mondta diplomatikusan Mattia Binotto.

A Forma-1-es Francia Nagydíj eseményeiről természetesen folyamatosan beszámolunk az F1VILÁG.HU-n. Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen az Instagramon is elérhetőek vagyunk.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!