Ferrari: Gyorsabbak lettünk a fejlesztéseknek köszönhetően - F1VILÁG.HU

Ferrari: Gyorsabbak lettünk a fejlesztéseknek köszönhetően

HIRDETÉS
Pazar formát nyújtott a Forma-1-es Eifel Nagydíj időmérő edzésén Charles Leclerc. A monacói idén sokszor teljesített már erőn felül a küszködő Ferrarival, és a Nürburgringen is megcsípte a 4. rajtkockát.
GP GERMANIA F1/2020 -  SABATO  10/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari a kiábrándító idénykezdet után természetesen gőzerővel azon dolgozik, hogy javítson versenyautója teljesítményén – főleg azért, hogy 2021-ben versenyképesebb legyen.

A csapat az elmúlt időszakban több újítást is pályára vitt, és felkerültek az autóra új elemek a Nürburgringen is.

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies a szombati időmérő után Charles Leclerc-t méltatta, a 11. helyen végző Sebastian Vettellel pedig megpróbál egy alternatív stratégiát kidolgozni a csapat.

„A szezon második felében ez volt a legjobb időmérőnk – nemcsak az eredmény, hanem a teljesítmény szempontjából is” – mondta a szakember.

„Charles fantasztikus munkát végzett: gyorsan ráérzett a pályára, folyamatosan gyorsult, és végül szezonbéli legjobb szombati teljesítményét nyújtotta újra, mindent kihozva az SF1000-esből.”

„Sebastian küszködött egy kicsit, és nem jutott tovább a Q2-ből, de legalább szabadon választhat gumit a verseny első etapjára.”

Mekies azt mondja, nagyon biztató, hogy a folyamatos fejlesztésekkel egyre jobbá válik a Ferrari.

„A kisebb fejlesztések, amiket ide hoztunk, illetve amiket elvittünk két hete Szocsiba, egy kicsit több teljesítményt adtak nekünk. Semmi kiemelkedőről nincs szó, de amikor ennyire kicsik a különbségek, akkor sokat érhetnek.”

„A legfontosabb, hogy ezek a fejlesztések mind azt mutatjuk, hogy a Maranellóban zajló kemény munka jó irányba halad, ami jó dolog a bajnokság utolsó szakaszára nézve, de főleg a következő idény tekintetében.”

Hirdetés

Mivel pénteken nem körözhetett a mezőny Németországban, ráadásul sok év után először szerepel ezen a pályán, kiszámíthatatlan verseny vár a csapatokra vasárnap.

„A vasárnapi verseny végkimenetele még bizonytalanabb, mint bármikor korábban, hiszen minden csapatnak a megszokottnál kevesebb adat áll rendelkezésére, hiszen 7 év után először versenyzünk ezen a remek pályán, ráadásul egyáltalán nem köröztünk pénteken a rossz időjárás miatt.”

„A mai eredmény azt jelenti, hogy eltérő stratégiákat választhatunk versenyzőinknek, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!