Friss hírek

Ferrari: Ha kell, kicseréljük Vettel kasztniját

A Ferrari nyitott arra, hogy kicserélje Sebastian Vettel versenyautójának kaszniját, ha a német versenyző úgy érzi, hogy azzal alapvető problémák vannak – mondja Mattia Binotto csapatfőnök.

A négyszeres világbajnok kiábrándító teljesítményt nyújt az idei szezonban, vesszőfutása pedig a múlt hétvégi 70. évforduló Nagydíján is folytatódott: miközben Charles Leclerc a 4. helyen ért célba, Vettel a 11. helyről rajtolva csak a 12. pozícióban futott be úgy, hogy már az első kanyarban megpördült.

Vettel bevallottan nem érzi kényelmesen magát a Ferrari SF1000-es versenyautójában, jelenleg pedig 10 megszerzett ponttal a tabella 13. helyét foglalja el.

A négyszeres világbajnok hétvégén azt mondta, nincs válasza arra, miért nem boldogul az autóval, Mattia Binotto csapatfőnök pedig úgy fogalmazott, ha kell, kicserélik Vettel kasztniját.

„Olyasvalami ez, amiről én személy szerint még nem egyeztettem. De ez is része a csapaton belüli értekezésnek. Szerintem nyitottak vagyunk mindenre, ami segíthet. Miért ne?” – mondta Binotto.

„Azt gondolom, bármi, amit tehetünk annak érdekében, hogy segítsünk, fontos számunkra és Sebastian számára is. Fontos, hogy a csapat, illetve a versenyző szempontjából is megpróbáljunk javítani a következő versenyeken. Fontos lenne, szóval nyitottak vagyunk erre. A versenyzőre, illetve a csapatra bízom ennek megvitatását, illetve eldöntését.”

Vettel azt mondja, sötétben tapogatózik, mert fogalma sincs, mi a gond.

„Volt két hétvégénk ugyanazon a pályán, és az első hétvége szombat délelőttje óta nem tudtam előre lépni” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Leginkább a lassú és közepesen gyors kanyarokban küszködök. Olyasvalami ez, amin nem tudtunk felülkerekedni. Jön most egy következő verseny egy másik helyszínen, szóval meglátjuk, mit tehetünk. De remélhetőleg sikerül visszanyerni a normál tempónkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!