Ferrari: Ha kell, Raikkönen segíteni fogja Massát!

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali kijelentette, a világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen igenis segíteni fog csapattársának, Felipe Massának, ha az kell ahhoz, hogy az olasz gárda megszerezze az egyéni vb-címet a királykategóriában.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali kijelentette, a világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen igenis segíteni fog csapattársának, Felipe Massának, ha az kell ahhoz, hogy az olasz gárda megszerezze az egyéni vb-címet a királykategóriában.

“Ha kell, Kimi segíteni fog Felipének” – mondta Domenicali az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. “Erről már a szezon elején is beszéltünk, azonban először is meg kell várnunk, miként alakulnak a dolgok.”

Raikkönen az elmúlt versenyeken rendre alulmaradt csapattársával szemben, akivel egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt, nem is beszélve arról, hogy az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem tudott felállni a dobogó legmagasabb fokára.

Hirdetés
 

Massa, aki jelenleg a bajnokság második helyén áll hét ponttal megelőzve Raikkönent, immáron negyedik futamgyőzelmét aratta az idei évben, miközben finn kollégája csak két elsőséggel büszkélkedhet.

Mindezek ellenére Domenicali úgy gondolja, hogy Raikkönen még nem adta fel, és gőzerővel készül a visszavágásra.

“Számomra ez nem jelent különösebb problémát. Le fogja reagálni az eseményeket, és hamarosan ismét erős lesz. Tudja, hogy miként tartsa távol magát a kritikától – ez nem fogja őt megzavarni, abban biztos vagyok” – magyarázta a csapatvezető, aki szerint csakis csapatán múlik, hogy egy megfelelő autót biztosítson a finn versenyző számára.

“Nincs megelégedve azzal, ahogyan az autó megtámadja a kanyarokat. Azt szeretné, ha még agresszívebb lenne, és ez komoly kihatással van a teljesítményére. Csakis rajtunk múlik, hogy egy olyan autót biztosítsunk számára, amivel meg van elégedve.”

Domenicali továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint Massa elég erős ahhoz, hogy megnyerje az idei bajnokságot.

“Bizonyára. Mindig versenyképes autót kell biztosítanunk számára. Elég érett ahhoz, hogy kezelni tudja a helyzetet, és mi mindenben mögötte állunk, mindenben segítjük” – magyarázta a szakember, aki tisztában van azzal, hogy csapata nem engedhet meg magának több meghibásodást.

A Ferrari vezetője azt is megerősítette, hogy a megbízhatósági problémák kiküszöbölése érdekében, csapata mindenképpen javítani fog minőségellenőrző gépezetén.

“Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy több világbajnoki pontot veszítsünk a megbízhatósági problémák miatt. Azonban az is igaz, hogy a McLaren a tavalyi évben 35 ponttal többel rendelkezett, míg nekünk 16-tal volt több a zsebünkben.”

“Meg fogjuk erősíteni minőségbiztosítási rendszerünket, hogy minden egyes alkatrész tökéletes legyen, mikor az autóba kerül” – tette hozzá Domenicali.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!