Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Ferrari: Ha Räikkönen nem javul, jöhet egy fiatal! Például Verstappen!

GP MESSICO F1/2017

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne kijelentette, ha Kimi Räikkönen nem mutat jobb formát az előttünk álló időszakban, egy fiatalabb versenyzőt ültetnek majd a helyére – a szakember Max Verstappen nevét is említette.

Räikkönen jelenlegi szerződése 2018 végén jár le, miután a Ferrari idén 1 évvel meghosszabbította a finn kontraktusát.

Az olasz istálló utolsó világbajnoka 2017-ben nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Sebastian Vettellel, Marchionne azonban bízik abban, a rutinos versenyző magára talál jövőre.

„Räikkönen? Néha öröm nézni őt munka közben, máskor pedig nem ismerek rá, olyan, mintha kikapcsolt volna” – mondta a Ferrari elnöke.

„Meg kell valósítanunk azt, hogy teljesen kibontakozzon. És akkor tud majd olyan teljesítményt mutatni, mint Monacóban, ahol megszerezte a pole-t.”

Marchionne figyelmeztetett, ha Räikkönen nem javul, a Ferrari lecseréli őt egy fiatal pilótára. A szakember a maranellóiak juniorjait, Charles Leclercet és Antonio Giovinazzit említette, no meg Max Verstappent, akit azonban 2020-ig szerződés köt a Red Bullhoz.

[su_quote]„Kár lenne, ha úgy érne véget a pályafutása a következő években, hogy nem mutatott valamit”[/su_quote]

– mondta Räikkönennel kapcsolatban.

„Nagyszerű versenyző, a tehetsége még mindig megvan. De ha ezt nem mutatja meg, akkor jön helyette egy fiatal. Vannak olyan nagyszerű tehetségek, mint Leclerc, Verstappen, vagy Giovinazzi.”

[su_service title=”Räikkönen első győzelme a Ferrarival, még 2007-ből” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

A Ferrari elnöke leszögezte, 2018-ban egyértelműen a világbajnoki cím lesz a cél, és reméli, hogy Sebastian Vettel is tanult az idei hibákból.

„A 2. hely nem jó eredmény. A szezon második fele kínos és kellemetlen volt. Az ázsiai versenyen kemény próbatétel elé állítottak bennünket. Sokkal többet várok a csapattól 2018-ban.”

„Számomra néha úgy tűnik, mintha Vettel egy déli figura lenne, ez a karakteréből adódik. Ugyanakkor egy olyan versenyző, aki nagyon sokat gondolkodik, és azt gondolom, tanult valamit. 2018-ban már nem látjuk tőle ezt a „délies” viselkedést. Ha ugyanis versenyképes autót adunk alá, a felelősség az ő vállán lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!