Ferrari: Helyes döntést hoztunk a csapatutasítással

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint helyes döntést hoztak, amikor arra kérték Charles Leclercet, hogy engedje maga elé Sebastian Vettelt a Kínai Nagydíjon.

Rengetegen támadják a Ferrarit a vasárnapi stratégiájuk miatt, és ugyan Binotto tegnap elmondta, hogy megértik, ha Leclerc mérges, mégis úgy érzi, hogy csapatként jól cselekedtek

A Ferrari-főnök szerint nekik a csapat érdekeit kellett szem előtt tartani, ez pedig akkor egyértelműen az volt, hogy a Mercedesek után kell eredniük – úgy gondolták, erre Vettelnek nagyobb esélye volt

„Ezt mindig nehéz megítélni” – mondta Binotto. „Azt hiszem, megpróbáltuk, mindent megpróbáltunk, hogy ne veszítsünk időt az elöl lévő Mercedesekkel szemben.”

„Ez volt az egyetlen esélyünk akkor. Megpróbáltuk, nem működött, de helyes döntés volt, hogy megadtuk Sebnek az esélyt” – nyilatkozta Binotto. „Azt hiszem, csapatként mindent megtettünk, amit tudtunk.”

A Ferrari 3 futam elteltével 57 ponttal marad el a Mercedestől a konstruktőri tabellán, míg Sebastian Vettel 31 pontos hátránnyal áll a világbajnokság 4. helyén Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Max Verstappen mögött. 

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek