Ferrari: Helyes döntést hoztunk a csapatutasítással

Ferrari, Australian Grand Prix 2019, Melbourne Mattia Binotto
Fotó: Scuderia Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint helyes döntést hoztak, amikor arra kérték Charles Leclercet, hogy engedje maga elé Sebastian Vettelt a Kínai Nagydíjon.

Rengetegen támadják a Ferrarit a vasárnapi stratégiájuk miatt, és ugyan Binotto tegnap elmondta, hogy megértik, ha Leclerc mérges, mégis úgy érzi, hogy csapatként jól cselekedtek

A Ferrari-főnök szerint nekik a csapat érdekeit kellett szem előtt tartani, ez pedig akkor egyértelműen az volt, hogy a Mercedesek után kell eredniük – úgy gondolták, erre Vettelnek nagyobb esélye volt

„Ezt mindig nehéz megítélni” – mondta Binotto. „Azt hiszem, megpróbáltuk, mindent megpróbáltunk, hogy ne veszítsünk időt az elöl lévő Mercedesekkel szemben.”

„Ez volt az egyetlen esélyünk akkor. Megpróbáltuk, nem működött, de helyes döntés volt, hogy megadtuk Sebnek az esélyt” – nyilatkozta Binotto. „Azt hiszem, csapatként mindent megtettünk, amit tudtunk.”

A Ferrari 3 futam elteltével 57 ponttal marad el a Mercedestől a konstruktőri tabellán, míg Sebastian Vettel 31 pontos hátránnyal áll a világbajnokság 4. helyén Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Max Verstappen mögött. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!