Ferrari: Hiba lenne az ellenfelekre fókuszálni Bakuban! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Hiba lenne az ellenfelekre fókuszálni Bakuban!

HIRDETÉS
Optimistán várja a hétvégi Azeri Nagydíjat a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur, a szakember ugyanakkor rámutatott: fontos, hogy ne ellenfeleikre, hanem magukra összpontosítsanak.
Charles Leclerc, Ferrari

A Ferrari a vártnál jóval gyengébb formában kezdte az évet, a szezon első három versenyén ugyanis nem tudott a győzelemért harcolni. A csapatfőnök elmondása szerint azonban a legutóbbi, melbourne-i versenyen sikerült jelentős előrelépéseket tenniük, így ott már jóval többet tudtak kihozni az SF-23-as kódjelű versenyautóból. A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Azerbajdzsánba látogat majd, ahol a Red Bull, az Aston Martin és a Mercedes is várhatóan komoly ellenfélnek bizonyul majd.

„Azt gondolom, hiba lenne, ha a Red Bullra, a Mercedesre, vagy az Aston Martinra fókuszálnánk” – mondta Fred Vasseur. „A legjobbat kell kihoznunk abból, amit csinálunk, magunkra kell összpontosítanunk. De remek előrelépést tettünk a második és harmadik verseny között.”

„Ha pedig képesek leszünk pár ilyen újítással előállni… Véleményem szerint a probléma Melbourne-ben nem az autó potenciálja volt, sokkal inkább az a munka, amit csapatként végeztünk, erre kell fókuszálnunk.”

„Baku kritikus lesz, mivel ott lesz a két időmérő és a két futam, csapatként pedig jobb munkát kell végeznünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból. A bakui pálya vonalvezetése ráadásul teljesen más. De a legfontosabb, hogy a legjobbat hozzuk ki abból, amit csinálunk, és magunkra, ne pedig másokra fókuszáljunk.”

Vasseur persze pontosan tudja, egy utcai pályán nehezebb jól eltalálni az autó optimális beállításait, ám bízik abban, hogy a nemrégiben tanultak hasznukra válnak majd Azerbajdzsánban.

„Azt nem árulom el, mit csináltunk az autóval, és milyen hatással volt annak viselkedésére. De az biztos, hogy következetességet kerestünk. És szerintem sikerült is megtalálni. Szeretném, ha Bakuban ez megerősítést nyerne.”

„Az azeri egy extrém pálya, mivel szeles, és az épületek között a szélirány kanyarról kanyarra változik. De azt gondolom, jó irányba indultunk el Melbourne-ben, a következő versenyen pedig ez megerősítést kell, hogy nyerjen.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!