Ferrari: Hiba lenne azt gondolni, hogy a Red Bullnak van egy 5 tizedet érő csodaszere - F1VILÁG.HU

Ferrari: Hiba lenne azt gondolni, hogy a Red Bullnak van egy 5 tizedet érő csodaszere

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur szerint hiba lenne azt gondolni, hogy a Red Bullnak van egy titka, melynek feltérképezésével hirtelen az energiaital-gyárosok szintjére tudnak kerülni 2024-ben.

Az olasz istálló csak a 3. helyen zárta a konstruktőrök versenyét az elmúlt idényben, és bár egy alkalommal, Szingapúrban sikerült legyűrnie a Red Bull csapatát, alapvetően elmondható, hogy jelentős hátrányban volt az energiaital-gyárosokkal szemben — főleg a versenytempó terén.

A Ferrarinál természetesen azt remélik, 2024-ben közelebb tudnak kerülni a Red Bullhoz, és esélyük lesz arra, hogy rendre a győzelemért csatázzanak. Fred Vasseur ugyanakkor azt mondja, nem kergethetnek illúziókat.

„Szerintem a hiba az lenne, ha azt képzelnénk, hogy a Red Bullnak van egy 5 tizedet érő csodaszere, vagy az, hogy sikerült lépnünk valamilyen téren” — magyarázta a francia szakember. „A teljesítmény mindenhonnan érkezik, azáltal is, hogy gyorsabban tudunk alkatrészeket gyártani, és azáltal is, hogy jobb a megbízhatóságunk.”

„Idén túl sok pontot dobtunk el magunktól különböző okok miatt — a megbízhatóság miatt, az austini kizárás miatt, időmérős feltartás miatt. Ez is nyilvánvalóan olyan terület, melyen dolgoznunk kell. És javítanunk kell az aerodinamikán, a motoron, minden egyes területen. Nem arról van szó, hogy valami rossz és valami jó, és aztán megoldunk valamit, majd hirtelen 4-5 tizedet gyorsulunk.”

„A legfontosabb dolog az, hogy az az ezer ember, aki a csapatnál dolgozik, meg legyen győződve arról, hogy hozzátesz a teljesítményhez, és mindannyian próbálják a határokat feszegetni egy kicsit, még ha az csak 1 ezredmásodpercet jelent is — ami elég lehet ahhoz, hogy óriási előrelépést tegyünk.”

Vasseur rámutatott, a Ferrari az évad második felében javítani tudott az SF-23-as teljesítményén, ez azonban nem a fejlesztéseknek volt köszönhető, sokkal inkább annak, hogy jobban megértették versenyautójukat.

„Örülök, mert Zandvoort és Abu Dhabi között nem változtattunk jelentősen az autón. Volt egy fejlesztésünk Japánban, de alapvetően az autó ugyanolyan maradt, és képesek voltunk sokkal jobb munkát végezni azzal, hogy jobban megértettük az autót, jobban be tudtuk állítani, és jobb megközelítést választottak a versenyzők.”

„Ez azt jelenti, hogy mindenhol van terület a fejlődésre, és ez egy jó érzés ahhoz, hogy kifejlesszünk valamit a jövő évre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Hiba lenne azt gondolni, hogy a Red Bullnak van egy 5 tizedet érő csodaszere
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!