Ferrari: Hibás döntést hoztak a versenybírók

SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Nem ért egyet vele, de elfogadja a versenybírók döntését a Ferrari Forma-1-es csapata – jelentette ki Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke.

A maranellói gárda jó úton haladt afelé, hogy Charles Leclerc révén Spielbergben megszerezze idei első futamgyőzelmét: a monacói a pole pozícióból rajtolhatott, és szinte végig vezetett a versenyben, ám a 69. körben Max Verstappen egy agresszív előzési manőverrel el tudott menni mellette.

A versenybírók kivizsgálták az esetet, a két autó ugyanis az előzés közben összeütközött, Leclerc pedig leszorult a pályáról. A stewardok végül úgy ítélték meg, hogy nem kell büntetni Verstappent, és versenybalesetnek minősítették az esetet.

A bírói döntés után Mattia Binotto sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, nem értenek egyet azzal, ahogy a stewardok látják az incidenst.

„Továbbra is azt gondoljuk, hogy ez egy hibás döntés – ez a véleményünk” – mondta a szakember a Ferrari motorhome-jában megtartott sajtótájékoztatón.

„Úgy gondoljuk, hogy Charles semmi rosszat nem tett, hanem őt tolták le a pályáról, és belekeverték egy ütközésbe, ami ellentétes a jelenlegi szabályokkal, akár tetszik, akár nem.”

Binotto mindenesetre hozzátette, nem akarnak fellebbezni a döntés ellen.

„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk a stewardok döntését, ők a bírók, el kell fogadnunk. Tehetnénk ugyan valamit ellene, de úgy véljük, hogy az nem tenne jót a sportnak. Mi is gyakran hangsúlyozzuk azt, hogy a versenyzőknek harcolniuk kell egymással a versenypályán.”

„Viszont nem vagyunk elégedettek a döntéssel. Gratulálunk Maxnek, mert ahogy már mondtam, fantasztikus versenyt produkáltak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS