Ferrari: Hibás döntést hoztak a versenybírók

SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Nem ért egyet vele, de elfogadja a versenybírók döntését a Ferrari Forma-1-es csapata – jelentette ki Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke.

A maranellói gárda jó úton haladt afelé, hogy Charles Leclerc révén Spielbergben megszerezze idei első futamgyőzelmét: a monacói a pole pozícióból rajtolhatott, és szinte végig vezetett a versenyben, ám a 69. körben Max Verstappen egy agresszív előzési manőverrel el tudott menni mellette.

A versenybírók kivizsgálták az esetet, a két autó ugyanis az előzés közben összeütközött, Leclerc pedig leszorult a pályáról. A stewardok végül úgy ítélték meg, hogy nem kell büntetni Verstappent, és versenybalesetnek minősítették az esetet.

A bírói döntés után Mattia Binotto sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, nem értenek egyet azzal, ahogy a stewardok látják az incidenst.

„Továbbra is azt gondoljuk, hogy ez egy hibás döntés – ez a véleményünk” – mondta a szakember a Ferrari motorhome-jában megtartott sajtótájékoztatón.

„Úgy gondoljuk, hogy Charles semmi rosszat nem tett, hanem őt tolták le a pályáról, és belekeverték egy ütközésbe, ami ellentétes a jelenlegi szabályokkal, akár tetszik, akár nem.”

Binotto mindenesetre hozzátette, nem akarnak fellebbezni a döntés ellen.

„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk a stewardok döntését, ők a bírók, el kell fogadnunk. Tehetnénk ugyan valamit ellene, de úgy véljük, hogy az nem tenne jót a sportnak. Mi is gyakran hangsúlyozzuk azt, hogy a versenyzőknek harcolniuk kell egymással a versenypályán.”

„Viszont nem vagyunk elégedettek a döntéssel. Gratulálunk Maxnek, mert ahogy már mondtam, fantasztikus versenyt produkáltak.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!