Ferrari: Hosszú távon kell javítanunk a helyzeten

Fernando Alonso és Kimi Räikkönen szerint a legfontosabb az, hogy csapatuk, a Ferrari hosszú távú versenyképessége biztosított legyen – az azonnali eredmények tehát ebben a tekintetben másodlagosak.


Fernando Alonso és Kimi Räikkönen szerint a legfontosabb az, hogy csapatuk, a Ferrari hosszú távú versenyképessége biztosított legyen – az azonnali eredmények tehát ebben a tekintetben másodlagosak.

A maranellói gárda meglehetősen gyengén kezdte a 2014-es bajnokságot, Fernando Alonso révén mindössze egy dobogós eredményt gyűjtött, hátránya pedig jelentős legfőbb riválisaival, de főleg a Mercedesszel szemben.

A csapat abban bízik, fejlesztéseinek köszönhetően előreléphet Kanadában, a versenyzők szerint azonban a legfontosabb az, hogy a következő 12 hónapban eredményesen dolgozzanak.

„Bármit is érnek majd ezek a fejlesztések, folytatnunk kell a munkát mindkét fronton: az idei autón is dolgoznunk kell, hiszen fontos dolgokért kell harcolnunk, például a konstruktőri második helyért, és persze a következő szezont is szem előtt kell tartanunk” – mondta Alonso.

„Nem tudunk olyat csinálni idén, ami árthat a jövő évi autónak. Folytatnunk kell a fejlesztéseket 2014-ben, hiszen rengeteg dolgot átviszünk majd a jövő évi autóra.”

„Ha viszont van valami, ami rengeteg időt vesz igénybe a 2015-ös projektre vonatkozóan, akkor nyilvánvalóan időt kell szentelnünk rá. De őszintén szólva nem aggódom emiatt.”

„Marco Mattiacci érkezése óta – úgy gondolom – a dolgok jó irányba haladnak, remek elképzelései vannak, okos hozzáállása – erősebbé kell válnunk, legyen szó akár az idei, akár a jövő évről.”

Alonso csapattársa, Kimi Räikkönen idén sokat küszködik a Ferrari autójával, ám pontosan tudja, maga a csapat is szenved.

„Vannak gondjaink, nem vagyunk olyan gyorsak, mint lenni szeretnénk – egyszerűen meg kell oldanunk ezeket a problémákat” – fogalmazott a finn.

„Nyilvánvalóan elégedettek lennénk, ha versenyeket nyernénk, de nem ez a helyzet. Szóval vannak dolgok, amiket orvosolni kell.”

„De rengeteg apró dologról beszélünk, és remélhetőleg, amint megoldjuk ezeket, ott lehetünk majd, ahol lenni szeretnénk. De ez egy hosszú folyamat, nem fog minden megoldódni három hét alatt.”

„Soha nem vagyunk elégedettek – még ha az ember versenyeket és bajnoki címet is nyer, akkor sem. Mindig vannak olyan dolgok, amiken lehet javítani.”

Amikor a 2007-es év legjobbját arról kérdezték, a Ferrarinak lehet-e még esélye idén arra, hogy harcba szálljon a Mercedesszel, így felelt: „Sajnos mindenki számára nehéz harcba szállni velük. Talán tévedek, de ez a helyzet.”

„A korábbi években láthattuk, hogyan változtak a dolgok, de ha egy csapat győztes szériában van, akkor bizony nehéz megállítani. A célunk viszont az, hogy megoldjuk a problémákat, és folyamatosan javuljunk.”

„A tőlünk telhető legjobbat akarjuk nyújtani minden versenyen, és remélhetőleg versenyeket nyerhetünk majd, illetve dobogóra állhatunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!