Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ferrari: Jelenleg nem tudunk kimászni a gödörből

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke őszintén elárulta, egyelőre nincs válaszuk a problémáikra – és időbe fog telni, mire megoldást találnak a gondjaikra.

A Ferrari idei teljesítménye elmarad a várttól: a csapat jelenleg a bajnokság 6. helyét foglalja el, a versenyeken pedig nem tudják felvenni a versenyt az élmezőnnyel – az időmérőkön pedig már jó hír számukra, ha továbbjutnak a Q3-ba. 

A pilóták változtatást várnak az istállótól, azonban ők is tudják, hogy ez időbe fog telni. Leclerc a Toszkán Nagydíjat az 5. rajthelyről kezdhette meg, a rajt után felzárkózott a 3. helyre, később azonban folyamatosan visszacsúszott. 

„Valamit tennünk kell” – mondta a futam után Leclerc. 

„Természetesen igaza van” – reagált a csapatfőnök, Mattia Binotto. „Az ilyen versenyek nem okoznak örömet számunkra, mindannyian csalódottak vagyunk. Mugellóban Charles csodálatos időmérőt teljesített, aztán néhány kör után veszítettünk a ritmusból, hiányzott a versenytempó, és az eredmény ennek a következménye lett.”

Az autó egyik mélyreható problémája a gumikopás, és jelenleg nem tudunk kijönni ezekből a nehézségekből. De a gumik elhasználódására nincs technikai magyarázatunk.”

A következő, Orosz Nagydíjra a Ferrari néhány fejlesztést visz magával, azonban Binotto nem várja, hogy ezek nagy változást jelentenek majd. 

„Ezek kis dolgok, de nem gondolom, hogy döntő változást hoz majd” – mondta a szakember. 

„Amikor ilyen alapvető problémák vannak, akkor több időre van szükség, először hátra kell lépni egyet, mielőtt az előrelépések lehetségesek lennének. Teljes gőzzel azon dolgozunk, hogy az autó alapvető hibáit felszámoljuk, tekintettel a következő szezonra is.”

„Most a helyzetünk egy csapatéval sem összehasonlítható. Ők most kis előrelépéseket tesznek, amit mi már a szezon elején megtettünk, de – még egyszer mondom – a problémánk mélyebben van, és időre van szükségünk, hogy ezeket megoldjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!