Ferrari: Jó döntés volt Räikkönen szerződtetése - F1VILÁG.HU

Ferrari: Jó döntés volt Räikkönen szerződtetése

HIRDETÉS

Visszafogott optimizmussal várja a 2014-es évadot a Ferrari Forma-1-es csapata – a gárdát irányító Stefano Domenicali úgy véli, biztató, hogy remekül indult az előszezoni felkészülés Jerezben.


Visszafogott optimizmussal várja a 2014-es évadot a Ferrari Forma-1-es csapata – a gárdát irányító Stefano Domenicali úgy véli, biztató, hogy remekül indult az előszezoni felkészülés Jerezben.

Az olasz istálló 251 kört tett meg az első, négynapos gyakorlás során, egyelőre tehát jelentős előnyben van az elmúlt években domináló Red Bull Racinggel szemben.

A Ferrari korábban sokat küszködött azzal, hogy maranellói szélcsatornája nem megfelelő adatokat szolgáltatott, a legutóbbi fejlesztéseknek hála azonban ezt a problémát is sikerült orvosolni.

Stefano Domenicali elárulta, optimistán várják az új szezont, persze továbbra is két lábbal a földön járnak.

„Mindig óvatos vagyok, nem azért, mert félek kimondani, mit gondolok, hanem azért, mert pontosan tisztában vagyok azzal, milyen gyorsan változhatnak a dolgok ebben a sportban” – mondta a szakember.

„Jerezben láthattuk, hogy jó formában kezdte a felkészülést az F14 T kódjelű versenygép, kiválóan reagált a változtatásokra, eközben pedig az adatok megfeleltek azokkal, melyeket a szélcsatornában gyűjtöttünk. És nem voltak kellemetlen meglepetések.”

„Persze nyilvánvaló, hogy még sok a tennivaló, hiszen lehetetlenség tökéletes autóval kezdeni a szezont, amikor ennyi minden változik.”

Bár jól indult a felkészülés, Domenicali szerint korai még az erőviszonyokról beszélni.

„A bajnokság eleje tele lesz ismeretlenekkel, és még túlságosan korán van ahhoz, hogy jósolgassunk. Szerintem csak az utolsó, bahreini teszten látjuk át jobban az erőviszonyokat. Én arra alapozom az optimizmusom, hogy pontosan tudjuk, mely területeken kell dolgoznunk: az óvatosság mindig jó hozzáállás, de ez nem jelenti azt, hogy a projekten dolgozó embereknek nincs önbizalmuk és elkötelezettségük, vagy akaratuk arra, hogy megmutassák az ellenfeleknek, milyen jól tudják végezni a dolgukat a Ferrarinál.”

„Egységesen próbáljuk kezelni és megoldani a felmerülő gondokat, tisztában vagyunk azzal, hogy az előttünk álló kihívások egyszerre óriásiak és izgalmasak.”

Hirdetés

Domenicali szerint Alonso mindent kihoz majd az új szabályokból

A Ferrari 2014-ben egy rendkívül erős párossal, a Fernando Alonso – Kimi Räikkönen kettőssel vág neki a világbajnokságnak. A csapatfőnök elárulta, a szezon során minden döntést a csapat érdekében hoznak majd meg, nem pedig azért, hogy favorizálják egyik vagy másik versenyzőt.

„Racionális döntést hoztunk arra alapozva, hogy egy nagyon profi versenyzőpárosra van szükségünk – az egyetlen cél pedig az, hogy jól teljesítsenek a Ferrarinak. Remélem, hogy a pályán is megmutatkozik, jól döntöttünk.”

„Hogy miképp fogjuk kezelni őket? A döntéseket mindig alaposan megfontoljuk, de mindig azonosak a céljaink. Azt akarjuk, hogy a csapat elérje azt, amit szeretne, mert a csapat érdekei a legfontosabbak. A múltban is mindig erre alapozva hoztunk döntéseket.”

„Egy sokkal érettebb Kimi versenyezhet most nálunk, jobban összefonódott a csapattal. Majdnem minden héten ellátogat Maranellóba, hogy a mérnökökkel dolgozzon. Tudja, mire képes, mint ahogy azt is, milyen csapathoz tért vissza, és milyen kihívásokkal kell szembenéznie.”

„Fernando rendkívül intelligens, és bármilyen autót is vezetett, mindig képes volt elöl maradni. Képes alkalmazkodni a versenyekhez, lenyűgöző módon olvassa egy futam menetét, és szerintem a legtöbbet hozza majd ki az új szabályokból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!