Ferrari: Jó lecke volt a mexikói hétvége - F1VILÁG.HU

Ferrari: Jó lecke volt a mexikói hétvége

HIRDETÉS

Maurizio Arrivabene szerint jó lecke volt a Ferrari Forma-1-es csapata számára a múlt vasárnapi, kiábrándító Mexikói Nagydíj.


Maurizio Arrivabene szerint jó lecke volt a Ferrari Forma-1-es csapata számára a múlt vasárnapi, kiábrándító Mexikói Nagydíj.

A patinás olasz istálló pont nélkül zárta a hétvégét, 2006 óta először fordult elő, hogy egyik autója sem jutott el a kockás zászlóig.

Kimi Räikkönen a Valtteri Bottasszal történt baleset következtében esett ki a futamon, míg csapattársa, a szintén világbajnok Sebastian Vettel a gumifalnak csapódott autójával.

„Az idei szezon során a fellegekben jártunk. Ezúttal viszont padlót fogtunk” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Ez egy jó lecke volt mindannyiunk számára. Nem szeretném okolni Kimit vagy Sebet. Nem kell kifogásokat keresnünk, és nekik sem – egy csapat vagyunk.”

A Räikkönen – Bottas incidenssel kapcsolatban a szakember hozzátette: „Vannak versenybalesetek. Megtörtént Oroszországban, és megtörtént itt is – ez a Forma-1.”

„A legfontosabb, hogy senki sem sérült meg. Nem akarok hibáztatni senkit.”

A kiábrándító eredmény ellenére Arrivabene elmondta, voltak biztató jelek hétvégén, például a versenyen mutatott tempó.

„A versenytempónk nagyon-nagyon jó volt. Folyamatosan figyeltem őket. Az időjárás miatt aggódtunk, mert ha esett volna, az potenciális problémákat jelentett volna számunkra. De elégedett voltam a tempóval.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!