Friss hírek

Ferrari: Jövőre a Mercedes elé kell kerülnünk

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint a Mercedes nagyon is jól teszi, hogy fél a maranellói gárdától.


A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint a Mercedes nagyon is jól teszi, hogy fél a maranellói gárdától.

A Mercedes nem ügyvezető elnökeként is tevékenykedő Niki Lauda a napokban úgy fogalmazott, jövőre a német istálló dominanciája véget érhet, idén ugyanis a Ferrari szemmel láthatóan lefaragta hátrányát, és most már ugyanolyan jó erőforrással rendelkezik, mint a német istálló.

„Ha Niki ilyet mond, akkor kicsit óvatosan állok hozzá, hogy őszinte legyek, de az adatokat megnézve igen, ott vagyunk, mert a motorrészlegünk nagyszerű munkát végzett” – mondta Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak nekik, mert számunkra a motor az autó legfontosabb része. Tudom, hogy vannak olyan területek az autón, melyeken dolgoznunk kell, és idén nem változtathattunk sokat, de alig várjuk már a jövő évet.”

A Ferrari 2014-ben negyedik lett a bajnoki összetettben, a téli felkészülés során azonban nagyot lépett előre, így 2015-ben már a Mercedes legfőbb kihívója volt.

Amikor Arrivabenét arról kérdezték, a Ferrari jövőre nyers tempó tekintetében is felveheti-e a harcot a Mercedesszel, és esélye lesz-e a bajnoki címre, így felelt: „Ha őszinte akarok lenni, nemcsak közel akarunk kerülni hozzájuk, hanem eléjük szeretnénk kerülni.”

„Minden alázattal mondom, hogy a közel kerülés nem lehet a célunk. Már most is közelebb vagyunk – jövőre előttük kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!