Friss hírek

Ferrari: Jövőre is marad az Alonso – Massa páros

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo ismételten kijelentette, kétség sem férhet ahhoz, hogy Felipe Massa 2012-ben is a maranellói gárdát erősíti majd.


A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo ismételten kijelentette, kétség sem férhet ahhoz, hogy Felipe Massa 2012-ben is a maranellói gárdát erősíti majd.

Az elmúlt hetekben-hónapokban több versenyzőt – köztük Mark Webbert is – összefüggésbe hoztak az olasz istállóval, miután Massa továbbra sem tudja felvenni a versenyt csapattársával, Fernando Alonsóval.

A brazil a 2008-as idény óta egyetlen versenyt sem nyert, és az idei évben időmérős tekintetben is jócskán elmarad a kétszeres világbajnoktól.

A Massával kapcsolatos spekulációk ellenére azonban Montezemolo ismét kifejtette, a Ferrari felállása a jövő évben sem változik.

„Massa és Alonso mindig valami többet nyújt” – mondta a Ferrari elnöke a Sky Italiának nyilatkozva.

„A ’70-es években, amikor fiatal sportigazgató voltam, az emberek azt mondhatták, hogy az autó és a versenyző szerepének aránya 50-50. Manapság az autó jobban számít, azonban ebben benne van az a 30 százalék is, melyben a versenyzők közti különbségek megmutatkozhatnak.”

„Alonso szuper, Massa visszatérőben van: azt hiszem, a versenyzők nem jelentenek problémát. A pletykák idejét éljük, de jövőre is marad az Alonso – Massa páros.”

Montezemolo hozzátette, teljes mértékben egyetért Alonso álláspontjával, miszerint nem szabad lemondaniuk a világbajnoki címről, noha a spanyol jelenleg 92 pontos hátrányban van a listavezető Sebastian Vettellel szemben.

„Alonso jól teszi, hogy reménykedik még a bajnoki címben, mert a remény hal meg utoljára. Mindannyian csalódottak vagyunk, hogy nem úgy teljesítettünk a szezon elején, ahogy szerettünk volna, és épp emiatt örülök annak, hogy nyerni tudtunk Silverstone-ban, mert ez további reményt ad nekünk.”

„Csak az idény végén számoljuk majd a pontokat. Közben pedig már a jövő éven is dolgozunk. A győzelem minden bizonnyal a megfelelő időben jön, a sok munkát követően. Remek reakciót kértem és köszönettel tartozom szakembereinknek a fáradságukért és képességeikért.”

„A tény, hogy idei első győzelmünket Silverstone-ban arattuk – azon a pályán és ugyanabban a hónapban, ahol és amikor a Ferrari első diadalát aratta 1951-ben -, jól mutatja a csapat erősségét, és azt, hogy a Ferrari mindig odateszi magát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek