Ferrari: Kevésbé vagyunk felkészültek, mint általában - F1VILÁG.HU

Ferrari: Kevésbé vagyunk felkészültek, mint általában

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint jó néhány kérdőjel van az F1-es Szingapúri Nagydíj versenyével kapcsolatban, azonban bizakodóan tekintenek a vasárnapra.

A Ferrari és Charles Leclerc megszerezte a pole pozíciót a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén, míg másik versenyzőjük, Carlos Sainz a 4. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását vasárnap.

A csapat sportigazgatója büszke az istállóra és a versenyzőkre is: szerinte remekül alkalmazkodtak a változó körülményekhez, ami nagyon nehéz feladatot jelentett az egész mezőny számára. 

 

Az autónk nagyon gyors volt, ahogy a versenyzőink is, ez pedig nagyon fontos egy ilyen egyedi pályán, mint ez, különösen egy ilyen nehéz hétvégén, amikor esett és erősen változó körülmények voltak” – nyilatkozta Mekies. 

Nehéz volt a versenyzők és a csapat számára meghozni a helyes döntéseket az alattomos körülmények miatt. Az volt a célunk, hogy mindkét autó az első sorban legyen, de összességében ez egy fontos eredmény a csapat számára, amit a versenyzők és a bokszutca falán ülők tiszta gondolkodásának köszönhetünk – ez önbizalmat ad a pilóták számára ez a nagyon hosszú verseny előtt.”

„Van néhány kérdőjel a vasárnapi futammal kapcsolatban, mert mint a többi csapat, mi sem dolgoztunk sokat versenytempóval, szóval kevésbé vagyunk felkészültek, mint általában. Tulajdonképpen egy kicsit improvizálnunk kellett az időmérőn, de ez – itt különösen – a játék része.”

Mekies szerint egyelőre kérdőjel számukra az is, hogy például a Red Bull vagy a Mercedes milyen tempóra lesz képes vasárnap – ám egyértelmű céljuk, hogy megnyerjék a Szingapúri Nagydíjat. 

„Charles és Carlos nagyon jó munkát végzett, hogy megtalálják a megfelelő tempót a sok-sok különböző körülmény között, és együtt fogunk dolgozni, hogy minden lehetséges forgatókönyvet megvizsgáljunk” – mondta Mekies.

„Azt is gondolom, hogy nem láttuk, hogy az ellenfeleink mire képesek, ezért nemcsak a versenyünket kell tökéletesen teljesítenünk vasárnap, de meg kell találnunk azt a tempót, amivel harcba szállhatunk a győzelemért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Kevésbé vagyunk felkészültek, mint általában
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!