Ferrari: Kezdetnek jók lesznek a 2021-es szabályok, de a vétó nincs kizárva

Kezdetnek jók lesznek a minap bejelentett 2021-es szabályok a Ferrari szerint, az olasz istálló azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy használja vétójogát, amennyiben szükségét érzi.

A Forma-1 vezetősége csütörtökön hozta nyilvánosságra a 2021 utáni időszakra tervezett szabályrendszert, egyúttal számos fantáziaképet közzétett arról, hogyan is nézhetnek majd ki az új versenyautók.

A Ferrari részéről már többször nyilatkoztak úgy, nem szeretnének élni vétójogukkal, ám ezzel együtt világossá tették azt is, ha véleményük szerint az új szabályokkal ártanak a sportnak, közbelépnek.

Hirdetés
 

Az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto is megszavazta a 2021-es regulákat, ám a Ferrari szeretne további egyeztetéseket folytatni, hogy finomítsanak azokon.

„Amit megszavaztunk, az egy jó kiindulási pont, és együtt dolgozni fogunk azon, hogy javítsunk rajtuk” – mondta a maranellóiak sajtószóvivője.

Binotto még múlt hétvégén kifejtette, fontos lesz, hogy a csapatok a továbbiakban is együttműködjenek a kérdésben.

„Azt gondolom, a szabályok finomítása egy véget nem érő folyamat” – mondta.

„Még a jelenlegi szabályokon is minden adandó alkalommal változtatunk. Sok mindenen lehet még javítani. Ezek a szabályok még nagyon kiforratlanok. De a csapatok és az F1 együttműködésén múlik, hogy eloszlassunk minden kételyt. Meggyőződésem, hogy amit most publikálunk, azt finomítani kell még a 2021-es idény kezdete előtt – de akár még később is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!